Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
anula19881

Czy mamy szanse na kredyt??

Recommended Posts

Witam,

Chcielibyśmy z mężem wziąć kredyt hipoteczny (ok. 250 000 zł) na rozbudowę domu. Mąż zatrudniony na umowę na czas nieokreślony na kwotę około 3000 netto, natomiast ja dopiero w lipcu podjęłam pracę w firmie brata ( od sierpnia mam umowę na czas nieokreślony i miesięczne wynagrodzenie to 2800 zł netto). Mamy na utrzymaniu 2 dzieci. Jak Państwo myślicie czy jest szansa aby bank przyznał nam kredyt? 

W dniu 22.08.2019 o 16:30, anula19881 napisał:

Witam,

Chcielibyśmy z mężem wziąć kredyt hipoteczny (ok. 250 000 zł) na rozbudowę domu. Mąż zatrudniony na umowę na czas nieokreślony na kwotę około 3000 netto, natomiast ja dopiero w lipcu podjęłam pracę w firmie brata ( od sierpnia mam umowę na czas nieokreślony i miesięczne wynagrodzenie to 2800 zł netto). Mamy na utrzymaniu 2 dzieci. Jak Państwo myślicie czy jest szansa aby bank przyznał nam kredyt? 

Witam,

podłączam się do zapytania. Z  mężem staramy się o kredyt na mieszkanie. Mamy zarobki jak u anuli 19881, różnica jest taka, że ja mam umowę na czas określony, do końca października. Nie mamy jeszcze dzieci. Czy u nas jest szansa?

Najprostszym sposobem na orientacyjne oszacowanie swojej zdolności kredytowej jest określenie sumy, jaka pozostaje miesięcznie z uzyskanych przychodów po odjęciu od nich wszystkich wydatków. Jeśli pozostaje Ci np. około 1000 zł, to znaczy, że mniej więcej taką ratę kredytu będziesz w stanie regulować każdego miesiąca. Poza tym, przy ubieganiu się o kwotę powyżej 100 tys. złotych, liczy się również wiarygodność kredytową, która dotyczy wcześniejszych zobowiązań i ich spłaty.