Ślepnący od Świateł 0 Report post Posted March 31, 2019 Witam wszystkich serdecznie Mam kilka pytań do osób które znają się na przepisach : 1)mam zawartą słowną ugodę z komornikiem na spłatę ratalną kosztów komorniczych razem 5665zł ugoda z bankiem została podpisana ale koszty muszę zapłacić pytanie jest takie czy taka słowna ugoda z komornikiem ma sens...nie wiem czy mu wierzyć powiedział że mam wpłacać po 200zł ale nie mam pewności czy on mi nie wsiądzie na konto ?jakieś rady? 2)mam już pospłacanych kilka kredytów/zadłużeń a nadal są na stronie e-sąd już jakieś 4 mce...kiedy one znikną z esądu...? 3)ultimo w esądzie chciało uzyskać nakaz zapłąty lecz sąd odrzucił i jest tej sprawy status umorzenie - czy mogę do ultimo pisać o wykreślenie z BIK czy nie warto bo mają prawo mnie tam trzymać mimo umorzenia w esądzie? Share this post Link to post Share on other sites
Prawnik 8 Report post Posted April 2, 2019 Koszty komornicze to obecnie (po zmianach od 1 stycznia 2019 r.) 10% wartości wyegzekwowanego świadczenia. Umowa z komornikiem zawsze ma sens, komornikowi zależy na systematycznym ściąganiu zadłużenia. Warto się zwrócić do BIK z wnioskiem o wykreślenie tzw. czyszczenie. . 1 Ukredytowani.pl reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
janekcichy 0 Report post Posted July 24, 2020 Bezpłatna pomoc dla osób zadłużonych: - otrzymałeś/aś nakaz zapłaty, wyrok lub pozew o zapłatę i nie wiesz jak się bronić? - w Twojej skrzynce pocztowej pojawił się list od komornika? - nęka Cię firma windykacyjna? Zadzwoń lub napisz do nas! - 514-547-991 lub wiadomość prywatna Share this post Link to post Share on other sites