Dorota666 0 Report post Posted December 21, 2018 Mam na imie Dorotamam 37 lat jestem w bardzo ciężkiej sytuacji finansowej i życiowej.Potrzebuje pomocy.Na codziennie opiekuje się chorym dzieckiem niepełnosprawnym. Sama wraz z córka mieszkam w wynajętym mieszkaniu na które mnie nie stać.Jestem poważnie zadluzona ze wzgledu na sytuacje życiową. Brakuje mi pieniędzy na wszystko tak naprawdę.Nie mogę podjąć żadnej pracy gdyż opiekuje się chora córka która wymaga calodobowej opieki.Nie wiem jak mam dalej funkcjonować z chorym dzieckiem niepełnosprawnym .Jestem Załamana.Proszę o pomoc Share this post Link to post Share on other sites
Malfoy 20 Report post Posted January 7, 2019 Na dziecko niepełnosprawne przysługuje ci 1300 zł świadczenia pielęgnacyjnego, jeżeli nie pracujesz 500+ na dziecko plus jeszcze parę innych złotych: https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/945942,opiekun-niepelnosprawnego-swiadczenie-pielegnacyjne-specjalny-zasilek-opiekunczy.html Share this post Link to post Share on other sites