Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
martaam

Psycholog w Warszawie od wypalenia zawodowego

Recommended Posts

Tak się zastanawiam czy regułą jest, że w pewnym momencie każdą osobę pracującą już jakiś czas na danym stanowisku (2-3 lata i więcej), dopada wypalenie zawodowe. Ja po 3 latach pracy zaczynam odczuwać znudzenie i widzę u siebie przejawy szablonowego podejścia, nie ma też już we mnie tej wcześniejszej codziennej "radości". Zdaję sobie sprawę z tego, że w zawodach związanych z pracą z ludźmi jest to norma. Zastanawiam się jednak jakie są Wasze odczucia? Czy polecicie jakiegoś psychologa z Warszawy, który się w tym spejcalizuje? 

Wypalenie zawodowe może dopaśc każdego. I to bez znaczenia czy pracuje w zawodzie 2 czy może 20 lat. Przyczyny sa różne ale najczęściej jest to po prostu brak rozwoju, monotonnia oraz przepracowanie. Jeśli pracujesz zbyt długo i nie masz urlopu mozesz odczuć znużenie.

Zastanawiałaś się nad coachingiem? Możesz zapisac się do Strefy Myśli:

http://strefamysli.pl/coaching/

Jest on dedykowany ludziom, którzy potrzebują wsparcia w rozwoju zawodowym i ukierunkowania działań. Tak aby odnaleźc złoty środek pomiędzy przepracowaniem a pracą. 

Pomoc odpowiedniego psychologa jest tu konieczna. Ja polecam Wam klinikę Medox w Nowym Modlinie  http://medox.org.pl/ - to jest w okolicach Warszawy więc niedaleko. Juz nie raz pomogli wydostac sie z depresji pacjentom czy tez z innych problemów natury psychicznej