bankovy 0 Report post Posted February 3, 2013 Powiem szczerze - moim zdaniem debet w koncie powinien mieć każdy. Zawarcie tego typu umowy nie zobowiązuje nas do korzystania z tej kwoty i płacenia stałych rat. Jeśli kwota nie zostanie wykorzystana nie ponosimy kosztów. Pomyślmy jednak jak bardzo tego typu rzecz może pomóc Nam jeśli w życiu przydarzy nam się nieoczekiwania sytuacja i konieczność wyłożenia większej gotówki. Taki limit proponuje właśnie bank ING.To stały dostęp do dodatkowych pieniędzy dla posiadaczy konta w ING. Umowę podpisuje się tylko raz a korzysta z pieniędzy wsytuacji kiedy się ich potrzebuje. Każdy wpływ środków na rachunek powoduje automatyczną spłatę zadłużenia w części odpowiadającej wysokości wpływu, jednocześnie dając możliwość ponownego zadłużania się do kwoty niewykorzystanego limitu. Wniosek o taki limit można złożyć również przez internet. Maksymalna wartość debetu to 6 krotność stałych wpływów na rachunek - najczęściej pensji. do 50 000 limit udzielany jest bez żadnych zabezpieczeń. Im większy wybierzemy limit tym oprocentowanie jest niższe. Odsetki - tak jak wcześniej wspomniałem wyliczane są jedynie od wykorzystanej kwoty. Jak najłatwiej otworzyć limit zadłużenia w koncie? Jeśli masz już konto osobiste w ING Banku Śląskim należy przyjść do dowolnego oddziału Banku aby złożyć wniosek i podpisać umowę.W przypadku gdy posiada się konto od co najmniej 3 miesięcy regularnie zasilane dochodami nie są wymagane dokumenty potwierdzające uzyskiwany dochód. W sytuacji gdy nie spełniasz tego warunku wymagane będzie złożenie dokumentów potwierdzających osiągane dochody. Share this post Link to post Share on other sites
Guest użytkowniczka Report post Posted December 29, 2014 A widziałeś ile zabieraja pieniedzy za obsługe limitu zadłużenia! To zdzierstwo. Chciałam to zlikwidować to mi nie pozwolili. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Janusz Report post Posted December 30, 2015 Dokładnie - dziś zobaczyłem 200 złotych za "obsługę" limitu, z którego nie korzystam a na który wręcz namówiono mnie przy zakładaniu konta... wcześniej chyba przeoczyłem tę opłatę albo jej nie było bądż była niewielka... oj brzydko się bawicie - do tego nie mogę z limitu zrezygnować on line tylko obowiązkowo spacerek do oddziału i czekanie na wolnego pracownika... baardzo brzydko... Share this post Link to post Share on other sites
mr35 0 Report post Posted June 11, 2016 lepiej tego nie miec bo ciągle jakieś opłaty są Share this post Link to post Share on other sites
Guest Janek Report post Posted August 1, 2017 Kwota limitu: 1 000,00 Oprocentowanie: 10,00% Strasznie dużo pieniędzy chce ten złodziejski bank. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Inny Report post Posted June 26, 2018 Witam, Widzę, że sporo osób po prostu nie czyta umów. Jasno określone zasady. 0 zł za założenie, 10% rrso pobierane miesięcznie + co rok 1,8% za obsługę konta (minimum 68 zł). Dlatego polecam korzystać, ale regularnie zamykać debet, wtedy płacimy tylko prowizje od wykorzystanej kwoty. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
martaam 1 Report post Posted August 28, 2018 No coż. Debet w praktycznie każdym banku jest spory i kosztowny. Opłaca się to jak potrzeba nam kasy na dzień czy dwa jednak regularne zadłuzanie się na debecie mądre nie jest. W takim przypadku bardziej opłaca sie założenie sobie karty kredytowej bo jest to praktycznie darmowy kredyt na 2 miesiące ( swoją drogą to ing ma bardzo korzystną ofertę załóżenia sobie karty kredytowej). Tak poza tym to ing ma obecnie bardzo korzystną ofertę na załózenie sobie u nich konta osobistego: https://www.tanie-konto.pl/ing-bank/konto-z-lwem-direct-konto-osobiste/ Jak możecie sobie sami zobaczyć konto z lwem jest darmowe, poza tym dają 140 zł zwrotu. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Black Report post Posted March 11, 2019 Witam mam pytanie jeżeli otrzymuje wpływy co miesiąc na konto bank ING a nie posiadam umowy to czy mam możliwość limitu na koncie ? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Limit Report post Posted July 30, 2019 Czy mozna zamknąć i ponownie otworzyć limit na koncie ing z większą kwota? Share this post Link to post Share on other sites
Dona 4 Report post Posted September 9, 2019 @Gosc_Limit, nie trzeba zamykać debetu w koncie aby zwiększyć jego limit. Można to zrobić przesyłając wniosek online o zwiększenie limitu kredytu odnawialnego bądź udając się do banku. Share this post Link to post Share on other sites