klusek57 0 Report post Posted April 16, 2018 Witajcie Poradzono mi że jak mam problem ze spłatą to żeby ogłosić upadłość konsumencką , trochę mnie to przeraża poczytałem troche w necie ale wolałbym może opinie kogoś kto miał takie doświadczenie, na razie badam temat. Share this post Link to post Share on other sites
Czarny7 1 Report post Posted April 16, 2018 Parę tysięcy ludzi co roku ogłasza upadłość, nie ma się czego bać - zaczynasz od zera. Ważne aby za dużo nie mieć przy składaniu wniosku bo będą próbować ci zabrać dla wierzycieli. Share this post Link to post Share on other sites
Nhita 0 Report post Posted April 17, 2018 Pamiętaj, że wniosek o upadłość konsumencką można złożyć tylko wtedy, jeśli zadłużenie nie powstało z naszej winy, ale na skutek wypadku, choroby czy utraty pracy. Kiedy jedynym powodem jest twoje niedbalstwo, nie jest to wyjście dla Ciebie. Rząd planuje nowelizację prawa upadłościowego. Zmiany dałyby szansę dłużnikom, którzy aktualnie nie mają żadnych możliwości, aby taką upadłość ogłosić. Jednak dokładnie jeszcze nic nie wiadomo. Poczekamy, zobaczymy... Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted April 17, 2018 W Polsce sprawa jeszcze raczkuje, nowelizacja bedzie... Share this post Link to post Share on other sites
gardos 0 Report post Posted April 20, 2018 Zanim nowa ustawa czy nowelizacja przejdzie to niestety wielu ludzi bardzo ucierpi przy obecnych przepisach. Share this post Link to post Share on other sites
klusek57 0 Report post Posted April 24, 2018 Dziękuje za odpowiedzi , widać trudny temat stąd było moje pytanie. Ze swojej strony, udało mi się namierzyć ten adres https://www.aif.com.pl/ krótko zwięźle i na temat , po rozmowie wiem już chyba to co trzeba. Share this post Link to post Share on other sites
zadłużony95 0 Report post Posted April 29, 2018 Upadłość nie jest dobrym rozwiązaniem. Share this post Link to post Share on other sites