tunia 3 Report post Posted February 13, 2018 biegam sobie 3-4 razy w tygodniu wieczorem w układzie 3x(8minut biegu +2minuty marszu) - przygotowuję się do biegu na 5km Mam pytanie jak przygotować się do biegu - jakie ćwiczenia na rozgrzewdkę, żeby rozciągnąć dobrze - ostatnio dobrze mi się biegło ale po biegu poczułem że nadciągnąłem mięsień w udzie - wolałbym tego uniknąć a może po biegu też jakieś ćwiczenia? proszę o jakieś sugestie Share this post Link to post Share on other sites
martaam 1 Report post Posted February 13, 2018 Na pewno trucht. Nie zaczynaj biegać od razu w pełnej prędkości. Poczytaj sobie o tym tutaj: http://www.biegiemprzezpolske.pl/jakie-cwiczenia-na-rozgrzewce-przed-bieganiem/ Na stronie jest kikla przykladów ćwiczeń, które warto jest stosowac przed bieganiem. Dzięki temu nie będą Cię bolały nogi a nie będziesz miał zakwasów. Najważniejsze to się nie forsować oraz dostosować swoje mozliwości do trasy. Share this post Link to post Share on other sites
Beti 0 Report post Posted February 14, 2018 Przed bieganiem rozciąganie + lekki trucht. Po treningu, lekki trucht i lekkie rozciąganie a potem oczywiście jakaś regeneracja. Share this post Link to post Share on other sites