Guest Daniel Report post Posted October 5, 2017 Hmmm od czego tu zacząć?mam 22 lata i mieszkam z dwójką rodzenstwa i chorą matką(alkoholizm).Od zawsze klepiemy biedę(utrzymaliśmy się tylko z alimentow-po zaplaceniu rachunkow i czynszu,czesto brakowalo nam na jedzenie(rekordowo nie jedlismy nic przez 8 dni,mama często pozyczala wtedy pieniądze i przez to mamy długi:( gdy tylko z bratem skonczylismy szkołę poszlismy do pracy,nie myśląc o studiach(to dodatkowe koszta).Dziś kest lepiej,część dlugow spłacone,a glodowki zdarzają się ale nie tak często:) potrzebuję pomocy finansowej na spłatę reszty dlugow.Potrzebuję rowniez pieniedzy na leczenie ortodoncyjne na ktore przy takim trybie zycia nigdy sobie nie pozwolę(oprócz kwesti estetyki chodzi rowniez o bol zębów,którego nie mogę już dzierżć).Jak pisalem pracuję i staram się jak mogę ale na niektore potrzeby w tej sytuacji mnie nie stać.Jeszcze chcialbym kiedys zacząć te studia.Również ćwiczę-taka pasja,ale nawet to mi nie idzie bez diet itp,interesuję się również analizą bioenergetyczną,medytacją itp Chcialbym Chcialbym kiedys zostać coachem i pomagac ludzią.I w sumie tyle.Nie stać mbie na normalne zycie,studia i rozwijanie pasji.Naprawdę nie wiem co mialbym zrobić by sobie z tym wszytkim finansowo poradzić:/ Naprawdę nie chciałem tu pisać,ale naprawdę potrzebuję pomocy by móc ruszyć naprzód i jeszcze bardziej pomóc mohej rodzinie.Staram się byc optymistą i zawsze izawsze dawac z siebie wszystko,ale przychodzą dni kiedy nie mam siły:(tak bardzo chcialbym zapewnic rodzinie dostatek i rowniez samemu ruszyć naprzód:) Przepraszam za literówki,ale piszę z telefonu Jeśli jest tu osoba,która może pomóc-niech da znac Jesli również potrzebujesz więcej informacji tez daj znać Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
len92l 0 Report post Posted October 11, 2017 bardzo dobre to jest Share this post Link to post Share on other sites
Malfoy 20 Report post Posted October 15, 2017 W wieku 22 lat dopiero poznajesz świat. Nie zrób błędu i nie idż na skróty będąc nieuczciwym i szybko zdobywając szmal. Jeżeli jesteś zdrowy to nie żebraj w necie czy rzeczywistości a edukuj się najlepiej poprzez podróże - języki to dodatkowe ręce do pracy a za granicą zarobisz też na wszystko o czym pisałeś. Daj sobie rok-dwa. Wróć do kraju przed 25, będziesz wiedział czego chcesz, będziesz znał dobrze język, znajdziesz dobra pracę tutaj, ożenisz się itd. Stroń od alkoholu i używek zachowasz zdolności fizyczne i psychiczne na dłużej. No i powodzenia:) Share this post Link to post Share on other sites
Jozef177 0 Report post Posted December 11, 2017 No myśle, że warto pomagać. Każdy zasługuje na pomoc. Share this post Link to post Share on other sites
Waclaw247 0 Report post Posted December 18, 2017 No to prawda, pomóc zawsze warto. Aczkolwiek trzeba się zastanowić jak to zrobić. Share this post Link to post Share on other sites
Jurand22 0 Report post Posted April 18, 2018 Jeśli chcesz kupić jakieś koszule robocze, bluzy, softhellie, polary, kamizelki czy też kurtkito wejdź sobie na https://www.twojazagroda.pl/. Znajdziesz sklep internetowy, któy posiada szeroki wybór takich rzeczy. Share this post Link to post Share on other sites
tom5656 0 Report post Posted February 7, 2019 a może potrzebujesz pożyczki na korzystnych warunkach??? aasa Duzo się ostatnio o nich pisze, oczywiście w pozytywnym znaczeniu, korzystne warunki, miła i pomocna obsługa. Jak mi brakuje pieniedzy to od nich pozyczam. Są jednymi z lepszych firm pozyczkowych na rynku. Online wniosek wypełniasz i jedziesz. Kasa jest zaraz na Twoim koncie. Share this post Link to post Share on other sites