Lukier74 0 Report post Posted August 18, 2017 Czy tylko ja mam z tym problem, czy czekanie całego jednego dnia roboczego na zmianę limitu na karcie do wypłacanej kasy z bankomatu jest niesamowicie wkurzające? I oczywiście wszystko poza systemem, więc oni "nic nie mogą zrobić"... Share this post Link to post Share on other sites
Mila 0 Report post Posted August 23, 2017 (edited) Nie zdarzyło mi się, saldo może zostaje bez zmian, ale informacja "dostępne środki" zmienia mi się na bieżąco. Podobnie miałam z płatnościami zbliżeniowymi jakiś rok temu, znikały z konta jak chciały. edit: Przepraszam, inny bank mam, weszłam w temat z głównej i nie spojrzałam, że chodzi o Getin Bank. Edited August 23, 2017 by Mila Share this post Link to post Share on other sites
Fabio 57 Report post Posted August 29, 2017 Płatności zbliżeniowe są na zasadzie zaufania banku że klient te 50 zł na koncie zawsze ma. Stąd księgowanie po kilku dniach. Nie sprawdzałem ale prawdopodobnie nawet jakby było 0 zł na koncie to zbliżeniówka by przeszła w bankach które księgują póżniej - fakt że oprocentowanie od niedozwolonego debetu jest wtedy nawet kilkunastoprocentowe. Share this post Link to post Share on other sites