tunia 3 Report post Posted August 10, 2017 Orientuje sie ktos czy są firmy przewozowe, które zajmują się takimi przeprowadzkami? czy trzeba kontaktować się z jakimś kurierem? Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted August 11, 2017 Najlepiej włąśnie z taką firmą specjalizującą się w przeprowadzkach Będzie to tańsze, taka firma posiada równiez ubezpieczenie. Dopytaj się u nich: http://jupiter-przeprowadzki.pl/przeprowadzki-slowacja Powinni wycenić Ci cenę takiej przeprowadzki jesli podasz im wiecej informacji. Wszystko zależy od tego jaki pakiet wybierzesz. Oraz od tego ile masz rzeczy do przewiezienia. Share this post Link to post Share on other sites
TomaszR 0 Report post Posted August 11, 2017 Są profesjonalne firmy przeprowadzkowe, które mają w ofercie przeprowadzkę międzynarodową. Porównaj ze sobą kilka, które znajdziesz w google. Myślę, że trzeba patrzeć na opinię, a nie tylko na cenę, bo jak masz jakieś wartościowe przedmioty, to lepiej, żeby nie zaginęły w akcji i żeby traktowali je delikatnie. Masz że tak powiem całe życie do przeniesienia, czy są to raczej ubrania i poszczególne mniejsze przedmioty, a nie meble? Pytam, bo znajoma jak się przeprowadzała do Anglii, to najważniejsze rzeczy wzięła w walizce, a resztę - ubrania na inne pory roku, buty itd. rodzina dosłała jej w paczkach, no ale to nie były bardzo cenne przedmioty. Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted September 17, 2017 To duża odległość do pokonania. Szukaj dobrego przewożnika, najlepiej jednego z uczestników targów http://poradnikowy.net/targi-spotkania-i-konferencje-transportu-w-polsce/. Będziecie spokojni o transport i bezpieczeństwo majątku. Share this post Link to post Share on other sites
Mumia 0 Report post Posted September 20, 2017 A widzieliście może taki spis firm przeprowadzkowych? Myślę, że warto się z nim zaznajomić przed tego typu poważnym wyzwaniem. Share this post Link to post Share on other sites
Florentino 0 Report post Posted September 21, 2017 Wydaje mi się, że średni koszt będzie oscylował w granicach 3-4zł za kilometr, no i będzie trzeba doliczyć koszty autostrad, winiet itp. Share this post Link to post Share on other sites
Almost 0 Report post Posted September 27, 2017 Na pewno coś się da znależć Share this post Link to post Share on other sites