Papa_Het 0 Report post Posted April 3, 2017 Cześć, Mam pytanie odnośnie jednej oferty na którą się natknąłem buszując przez internet - mam na myśli kredyt inwestycyjny na zakup nieruchomości w Raiffeisen Polbank (wstawiłbym link, ale nie mogę :C) Jest napisane, że jest to kredyt inwestycyjny ale na bardzo konkretny cel - zakup nieruchomości. Więc pytanie do was (zanim uderzę do konsultantów) czy można to traktować tożsamo z kredytem hipotecznym? Share this post Link to post Share on other sites
Witek 27 Report post Posted April 5, 2017 A masz firmę? Kredyt inwestycyjny na zakup nieruchomości jest przeznaczony dla przedsiębiorstw i z reguły jest droższy od kredytu hipotecznego dla zwykłego Kowalskiego. Share this post Link to post Share on other sites
pozyczkasa.pl 0 Report post Posted April 18, 2017 jeśli chodzi o warunki to nie jest aż taka różnica. problem w tym ze aby zabezpieczenie było przyjęte to budynek musi być skończony a chodzi mi o DB gdzie można spokojnie uzyskać marże 2,2-2,5%. Share this post Link to post Share on other sites
Marti80 0 Report post Posted May 25, 2017 zgadza się, w Deutsche mają dobre marże przy hipotekach i tylko taki a nie inwestycyjny bym polecała Share this post Link to post Share on other sites
Kamila 0 Report post Posted May 30, 2017 Osobiście stawiałabym jednak na kredyt hipoteczny, bo według mnie jest on o wiele lepszym rozwiązaniem. Po pierwsze jest on przeznaczony dla osób prywatnych, po drugie jest tańszy, a po trzecie uzyskasz go o wiele łatwiej. Warto sprawdzić jednak oferty banków za pomocą jakiejś porównywarki kredytów (np http://www.totalmoney.pl/kredyty_hipoteczne), bo dzięki temu znajdziesz taki bank, który ma najlepsze oprocentowanie. Share this post Link to post Share on other sites
Guest deadpool Report post Posted June 4, 2017 a mi sie wydaje, ze kredyt inwestycyjny sie sprawdzi. zobacz jakie warunki oferuje raiffeisen polbank, mi dali dobre. Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted September 13, 2017 Myślę,że wszystko rozbija się tutaj o oprocentowanie kredytu. Brałabym to, które jest najniższe. Albo hipoteczny albo inwestycyjny...Można to sobie wszystko zresztą porównać: http://www.kredyt-mieszkaniowy.info/porownanie-oprocentowania-kredytow-mieszkaniowych/ Na stronie znajduje się porównanie oprocentownia kredytów hipotecznych Możecie sobie zernkąć. Share this post Link to post Share on other sites