Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
Papa_Het

Kredyt inwestycyjny a kredyt hipoteczny

Recommended Posts

Cześć,

Mam pytanie odnośnie jednej oferty na którą się natknąłem buszując przez internet - mam na myśli  kredyt inwestycyjny na zakup nieruchomości w Raiffeisen Polbank (wstawiłbym link, ale nie mogę :C) Jest napisane, że jest to kredyt inwestycyjny ale na bardzo konkretny cel - zakup nieruchomości. Więc pytanie do was (zanim uderzę do konsultantów) czy można to traktować tożsamo z kredytem hipotecznym?

A masz firmę? Kredyt inwestycyjny na zakup nieruchomości jest przeznaczony dla przedsiębiorstw i z reguły jest droższy od kredytu hipotecznego dla zwykłego Kowalskiego.

jeśli chodzi o warunki to nie jest aż taka różnica. problem w tym ze aby zabezpieczenie było przyjęte to budynek musi być skończony a chodzi mi o DB gdzie można spokojnie uzyskać marże 2,2-2,5%.

Osobiście stawiałabym jednak na kredyt hipoteczny, bo według mnie jest on o wiele lepszym rozwiązaniem. Po pierwsze jest on przeznaczony dla osób prywatnych, po drugie jest tańszy, a po trzecie uzyskasz go o wiele łatwiej. Warto sprawdzić jednak oferty banków za pomocą jakiejś porównywarki kredytów (np http://www.totalmoney.pl/kredyty_hipoteczne), bo dzięki temu znajdziesz taki bank, który ma najlepsze oprocentowanie.

Guest deadpool

a mi sie wydaje, ze kredyt inwestycyjny sie sprawdzi. zobacz jakie warunki oferuje raiffeisen polbank, mi dali dobre.

Myślę,że wszystko rozbija się tutaj o oprocentowanie kredytu. Brałabym to, które jest najniższe. Albo hipoteczny albo inwestycyjny...Można to sobie wszystko zresztą porównać:

http://www.kredyt-mieszkaniowy.info/porownanie-oprocentowania-kredytow-mieszkaniowych/

Na stronie znajduje się porównanie oprocentownia kredytów hipotecznych Możecie sobie zernkąć.