martaam 1 Report post Posted May 6, 2016 Potrzebujemy założyć rachunek bankowy w walucie euro. Konto będzie służyło zarówno do korzystania z polskich internetowych kantorów jak i do przelewania za zakupy dokonywane za granicą - głównie będą to Niemcy i kraje Benelux-u. Możecie polecić coś w tym zakresie? Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted May 6, 2016 Jedyne obecnie całkowicie darmowe konto w euro ma Smart bank.. Na stronie masz szczegóły dotyczące tego konta: http://www.tanie-konto.pl/smart-bank/smart-konto-eu-walutowe/ Aktualnie mam to konto. Jest całkowicie darmowe, nie ma tam żadnych dodatkowych opłat. Zakładasz w kilka minut przez internet. Sama zakładałam bo często podróżuje po Europie i jest to dla mnie bardzo wygodne. Jeśli nie mam akurat pieniędzy to mogę dzięki temu kontu bez problemu sięgnąć do pieniędzy na koncie. Wypłata ze wszystkich bankomatów w euro jest darmowa. Share this post Link to post Share on other sites
Marlena 0 Report post Posted May 10, 2016 Polecam Alior bank, Wszystko załatwiane bezproblemowo i przez internet Share this post Link to post Share on other sites
adamoitaliano 0 Report post Posted June 15, 2016 Ja mam w mbanku i nie narzekam - wszystko za free, jedyna opłata to karta - 70 PLN rocznie Share this post Link to post Share on other sites
adammik90 0 Report post Posted June 28, 2016 Posiadam konto w Aliorze (zakładałem jakieś pół roku temu) i po moich obliczeniach wyszło, że jest natańsze. Nie wiem jak jest teraz, ale nie narzekam. Share this post Link to post Share on other sites