Guest JoKa Report post Posted September 13, 2015 Z moimi problemami wiaze sie długa i przykra historia. Otóż wszystkozaczęło się od tego, że ponad 2 lata temu moja przyjaciółka wpadła napomysł otwarcia działalności gospodarczej. Dotąd pracowała na czarno inie posiadała zdolności do wzięcia pożyczki, choć zarabiała dobrze.Jako, że znałam jej stabilną sytuację finansową i ze względu na naszesiostrzane stosunki zgodziłam się wziąć tę pożyczkę na siebie. Ja niezarabiałam dużo, ale przez ok 10 lat byłam klientem banku miałam stałewpływy z tytułu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę, więc nie miałamwiększych trudności ze zdobyciem pożyczki. Zgodziłam się też dlatego,że byłam jedyną bliską jej osobą, bo z rodziną nie utrzymywała kontaktuod kilku lat. Niestety z powodu nieuczciwej konkurencji szybko okazałosię, że działalność nie ma szans powodzenia. Aby móc spłacać zaciągniętydług wyjechała do pracy do Niemiec jako opiekunka osób starszych isumiennie przekazywała mi pieniądze na raty pożyczki, a nawet i miczasem pomagała. Niestety 17 czerwca zginęła w wypadku samochodowym izostałam ze spłacaniem sama. A w mojej obecnej sytuacji życiowej jestto wielki problem. Mam narzeczonego i małe dziecko. Narzeczonemu nigdynie powiedziałam o tym, że wzięłam pożyczkę dla Anki, bo wiem, że bytego nie poparł. Ale ja ją znałam i wiedziałam, że mnie nie oszuka. Wmiędzyczasie urodziłam dziecko, no i okazało się, że to taki małypieszczoch, nie może być beze mnie nawet 5min, a do tego uzależnieniepotęguje fakt, że karmię piersią. Dlatego nie wiedząc, co się wydarzypodjęliśmy decyzję, że zrezygnuję z pracy i dla dobra dziecka zajmę siędomem. Ostatnie dwie raty spłaciłam z reszty pieniędzy, które zostały miwypłacone jako ekwiwalent za niewykorzystany urlop przy rozwiązaniuumowy. I tym sposobem nie mam na kolejną ratę, którą muszę zapłacić 12września. W taki oto sposób znalazłam się w ślepym zaułku, z któregorozwiązania bez czyjejś pomocy nie widzę. Boję się przyznać narzeczonemudo tego co się stało. Wszystko mamy tak wyliczone (koszt wynajmumieszkania i rachunków, jedzenia, niezbędnych rzeczy dla dziecka), żewychodzimy z jego pensji praktycznie na zero. A tu jeszcze te raty. Mamyzaplanowaną datę ślubu, ale mam w głowie myśli, aby jakoś odwołać tenślub, bo po nim jego obciążą moje długi. gdybym chociaż wzięła pożyczkęna zakup czegoś, co mogłabym spieniężyć, to byłoby jakieś rozwiązanie.Ale ja jestem w takiej sytuacji, że nie dysponuję żadnym majątkiem.Próbowałam przez ten czas znależć jakąś pracę zdalną, ale na próżno.Niedość, że straciłam bliską przyjaciółkę to tonę w długu i obawiam się orozpad związku. Czasem myślę, że lepiej by im było gdyby to mi się cośprzytrafiło, zginęłyby moje problemy z długami, które mogę ściągnąć nanajbliższych. najgorsze jest to, że przy spłacaniu przez 2 lata zwartości pożyczki niewiele zostało spłacone - większość to odsetki, awartość długu ciągle pozostaje wysoka. Obecnie jest tego ok 35000, amiesięczna rata to prawie 800zł. Już nawet liczyłam na wygraną w totka,naiwnie wierzyłam, że jak ktoś jest w tak benadziejnej sytuacji jak ja,to może jakimś cudem uda się odwrócić tę moją niedolę. ale na próżno.Wiem też, że ludzie, których stać byłoby na pomoc nie zaglądają na takieportale. Przykład mój były szef - nie było mu szkoda zapłacić dużychkwot za wynajem lokalu na jakieś spotkanie, które odwołując w ostatniechchwili zmuszony był zapłacić firmie jakby skorzystał z rezerwacji, tosamo odnośnie samolotu, ale gdyby miał dać komuś chcoć 100zł premi tobardzo by go bolalo. Wiem też, że są ludzie, którzy za butelkę wina, albokolację w restauracji płacą więcej niż moja rodzina na cały miesiąc najedzenie. I sądzę, że tacy ludzie nie odwiedzają tego portalu. Ale niemam nic do stracenia i postanowiłam spróbować, a nuż może się jakiś cudzdarzy...Gdyby tak się stało, to poprostu czułabym, że dostałamprzepustkę do nowego życia. Chociaż nie liczę na całkowitą pomoc odjednej osoby, bo to jest wielka kwota, przynajmniej z mojego punktuwidzenia. A jestem w takiej sytuacji, że każda kwota mnie ratuje. Chciałabym zaznaczyć, że nie chodzi mi o darowizny. Jestem młoda i sądzę, że jeszcze uda mi się znależć pracę za godne wynagrodzenie, z którego sumiennie oddam pieniądze, którymi ktoś pomógłby mi spłącić dlug. Share this post Link to post Share on other sites
pozyczkamaxx 1 Report post Posted September 13, 2015 Przy braku dochodu jest ZERO szans na jakikolwiek kredyt bądż pożyczkę. Uważam, że będzie trzeba porozmawiać z narzeczonym i wspólnie już usiąść do tego problemu. Share this post Link to post Share on other sites
Ukredytowani.pl 5 Report post Posted September 18, 2015 @niezarejestrowany_JoKa jeżeli jest prawdą co piszesz, prześlij datę śmierci koleżanki, i miejsce na jakim spoczywa cmentarzu oraz jak możesz spłacać pożyczkę bez oprocentowania na admin@ukredytowani.pl Share this post Link to post Share on other sites
Concash.pl 1 Report post Posted April 23, 2017 Jedyna opcja to pożyczka od rodziny lub prywatnego inwestora. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Bożena Report post Posted May 15, 2017 Proszę o kontakt pod nr 885010907, postaram się pomóc. Share this post Link to post Share on other sites
LoanPartner.pl 1 Report post Posted September 19, 2017 @niezarejestrowany_JoKa jeżeli jest prawdą co piszesz, prześlij datę śmierci koleżanki, i miejsce na jakim spoczywa cmentarzu oraz jak możesz spłacać pożyczkę bez oprocentowania na admin@ukredytowani.pl Serce rośnie, jak się to czyta. Share this post Link to post Share on other sites
FinanseZabrze 0 Report post Posted September 20, 2017 Jedynie rozmowa z narzeczonym,rodziną itd bez dochodu wyjścia nie ma , druga sprawa nie ma co się w takiej sytuacji pchać w jakieś parabanki,chwilówki i nie wiadomo jakie kombinacje ... Share this post Link to post Share on other sites
goodliver 0 Report post Posted October 1, 2017 Pożyczka od znajomych Share this post Link to post Share on other sites
romann 0 Report post Posted December 15, 2017 Też tak myślę Share this post Link to post Share on other sites
anastazia 0 Report post Posted August 1, 2022 Można zauważyć, że wielokroć pożycza się pieniądze, ale problematyczna można być późniejsza spłata. Z tego co się orientuję to pomocnym narzędziem może być kredyt oddłużeniowy Łódź. To może być naprawdę dobre rozwiązanie. Share this post Link to post Share on other sites
annitra 0 Report post Posted August 19, 2022 Czy ktoś mi wyjaśni, dlaczego mając dużą zdolność kredytową nie mogę dostać nic na raty? Share this post Link to post Share on other sites