art 16 Report post Posted October 28, 2012 Volkswagen Bank Polska został utworzony na początku 1998 roku. Działalność operacyjną rozpoczął 30 lipca 1998 roku, po otrzymaniu licencji bankowej od Narodowego Banku Polskiego. Kapitał zakładowy banku wynosi 54,5 mln PLN. Volkswagen Bank Polska wchodzi w skład Volkswagen Financial Services AG. Volkswagen Bank Polska doskonale zna potrzeby i wymagania Klientów kupujących samochód na kredyt. Finansowanie pojazdów to dziedzina, w której jest najlepszym specjalistą. Wiedza wynikająca z długoletniego doświadczenia na rynku europejskim oraz profesjonalizm w działaniu przyniosą korzyści wszystkim Klientom, którzy zdecydują się kupić na kredyt samochód marki Volkswagen, Audi, SEAT lub Ĺ koda. Informacje o Volkswagen Bank Polska Informacja w sprawie szczegółowych zasad i sposobu ogłaszania przez Volkswagen Bank Polska S.A. informacji o charakterze jakościowym i ilościowym dotyczących adekwatności kapitałowej Publikacja danych ilościowych i jakościowych Grupy Volkswagen Financial Services AG, Brunszwik, Niemcy dotyczących jej funduszy własnych, poniesionego ryzyka, procedur zarządzania ryzykiem oraz stosowanych metod minimalizacji ryzyka Volkswagen Bank direct Volkswagen Bank direct oferuje klientom indywidualnym oraz przedsiębiorcom usługi bankowości bezpośredniej od kwietnia 2001 roku na podstawie licencji bankowej udzielonej Decyzją Prezesa NBP nr 5/97 z dnia 29.12.1997 r. w sprawie utworzenia banku pod nazwą Volkswagen Bank Polska S.A. oraz Decyzją Przewodniczącego Komisji Nadzoru Bankowego z dnia 24.07.1998 r. w sprawie zezwolenia na rozpoczęcie działalności przez Volkswagen Bank Polska S.A. Dzięki zastosowaniu najnowocześniejszych technologii Volkswagen Bank direct gwarantuje klientom profesjonalną obsługę oraz najwyższy standard bezpieczeństwa transakcji. Nasza oferta obejmuje m.in.: rachunki oszczędnościowe i oszczędnościowo rozliczeniowe lokaty terminowe karty płatnicze limit kredytowy w rachunku osobistym kredyt gotówkowe Volkswagen Bank Polska S.A. uczestniczy w obowiązkowym systemie Bankowego Funduszu Gwarancyjnego. Źródło: www.vwbank.pl Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami na temat powyższego banku! Share this post Link to post Share on other sites
awwsome 0 Report post Posted September 21, 2013 Mam od niedawna konto w vwbanku, to jest konto osobiste - taki podstawowy ich produkt. Na razie jestem zadowolona, bo przede wszystkim jest za darmo i jego obsługa przez net jest banalnie prosta. A z kilku banków internetowych już korzystałam i wiem jak potrafią być nieintuicyjne. Share this post Link to post Share on other sites
Antek32 0 Report post Posted November 29, 2016 Ja mam u nich kredyt samochodowy, wybierałem online przez ich kalkulator (tu jest opisane: http://zakupsamochodu.pl/3-rodzaje-kalkulatorow-kredytu-samochodowego/ jak to zrobić) i jestem bardzo zadowolony, zarówno z wysokości stawki, jak i z samochodu, który wybrałem. Share this post Link to post Share on other sites