Guest Zen Report post Posted July 16, 2015 Witam,Posiadam pożyczkę ratalną u jednej z firm parabankowych, sytuacjafinansowa się poprawiła, nawet dostałem ostatnio umowę na czasnieokreślony. W ING dowiedziałem się że nie mogę wziąć kredytugotówkowego bo mam pożyczkę w parabanku, który traktowany jest nieratalnie a jako cała kwota zadłużenia co zżera moją zdolność kredytowąCzuję się dziwnie, bo nigdy nie zalegałem z ratami, sam też brałemkredyt niegdyś gotówkowy spłacony poprawnie, a tu taki bubel. Czy innebanki też będą mi odmawiać dopóki nie spłacę pożyczki w parabanku(zostało mi jeszcze 6 rat).Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
pozyczkamaxx 1 Report post Posted July 23, 2015 Co to za firma? Ja spotkałem się z sytuacją gdy dana firma wpisze do BIK swoje zobowiązanie jako MIESIĘCZNE. Przykładowo - pożyczyłeś 2,000 zł (chwilówka) i masz w BIK widoczne 2,000 miesięcznie raty. W przypadku spłat ratalnych (nawet w firmie pozabankowej) jeżeli jest wpis do BIK to powinna być widoczna jedna rata a nie całość zobowiązania. Jaką masz tą ratę i ile masz dochodu do ręki? Share this post Link to post Share on other sites
deli 0 Report post Posted April 10, 2016 Możesz w takiej sytuacji skorzystać z możliwości oddłużenia się. Ja korzystałam z oferty www.vertusfinanse.pl i muszę przyznać, iż bardzo mi pomogli. Share this post Link to post Share on other sites
pozyczkamaxx 1 Report post Posted April 20, 2016 Weż nie spamuj w każdym temacie Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted May 2, 2016 Powiem Ci,ze bardzo wiele zależy od tego do jakiego banku się zgłosisz. W jednym możęsz nie mieć zdolności ale w drugim już możesz nie mieć problemu z uzyskaniem kredytu.Szczególnie jesli masz umowę na czas nieokreślony a to się ceni. Ewentualnie proponuję spłacić chwilowkę. Jeśli nie bedziesz miał zadłużeń z jej spłatą to nie powinna ona w ząden sposób wpływać na zdolność kredytową ( inną sprawą jest na przykład to jak ktoś opóżnia spłaty...). Dopytaj się ewentualnie tutaj: http://www.forum-kredytowe.pl/f127/ Powinni Ci wyliczyć Twoją zdolność. Share this post Link to post Share on other sites
ArturKredyty 3 Report post Posted May 2, 2016 różnica podejścia banków bierze się raczej z tego że nie wszystkie pobierają raporty bik z sekcją zobowiązań pozabankowych ... Share this post Link to post Share on other sites
tolatejka 0 Report post Posted June 17, 2016 Spróbuj w innym banku. Banki indywidualnie określają zdolność kredytową. To, że dostałeś odmowę w jednym, nie znaczy że już wszędzie twój wniosek zostanie odrzucony Share this post Link to post Share on other sites
kingali 0 Report post Posted March 14, 2017 Ja też spróbowałabym w innej placówce. Share this post Link to post Share on other sites
Mendoza 0 Report post Posted March 22, 2017 Wydaje mi się, że to straszenie dziwna sytuacja, że zadłużenie jest widoczne od razu jako cała kwota a nie raty. Bank powinien to wziąć pod uwagę, szczególnie, że przecież spłacasz tamtą pożyczkę w systemie ratalnym po mniejszej kwocie. Share this post Link to post Share on other sites
pozyczkasa.pl 0 Report post Posted April 18, 2017 a nie można przedstawić w banku umowę tej chwilówki. Jeśli kwota się potwierdzi i data zawarcia to bank powinien tego nie przyjmować. Są też banki gdzie chwilówek nie widać i przy małych kwotach nie trzeba się do nich przyznawać( np w Deutsche bank). Share this post Link to post Share on other sites
Concash.pl 1 Report post Posted April 23, 2017 W takim wypadku spróbuj w innym banku lub skorzystaj z pożyczek pozabankowych Share this post Link to post Share on other sites