masterweb 9 Report post Posted October 25, 2012 chwilówki i kredyty są podzielone odpowiednią rubryką jednak nie każdy wie jakie tam są działania, polityczne jak i bankowe. Bank udziela nam pożyczki przy nas pokazuje ile wszystko kosztuje co i jak , jakie raty, kiedy no wszystko wychodżmy od nich w pełni świadomi tego jak ma to się odbywać, jednak po pierwszej spłacie widzimy pewne koszta takie jakie nie powinny być. czyli doliczają nam koszt kredytu, czy pożyczki..chwilówki. Wtedy już nie mamy odwrotu i wiemy o tym doskonale, po spłacie widać ile więcej nas to kosztowało, przelewu powinny być darmowe są płatne, przysłanie papieru z banku także około 5 zł, sprawdzanie stanu konta w bankomacie płatne, tego nam nie mówią bo głównie jak rozmawiamy i bierzemy kredyt głównie na tym się opieramy i wiemy że nic innego nas nie może czekać, a jednak. jak pójdziemy się dopytać to nam powiedzą ale już za póżno. dla mnie to jest zwykłe oszustwo.. Share this post Link to post Share on other sites
nygga 0 Report post Posted May 24, 2013 Nie wszystkie, Vivus daje pożyczkę w 15-30 minut, ma dobrą opinie, a jest chwilówką Share this post Link to post Share on other sites
turistas1 0 Report post Posted July 13, 2013 no dokładnie vivus, viasms, provident lub inne mniej znane działjące tylko lokalnie lub bardziej znane jak http://www./. Jeżeli ktoś sie przejechał to nie znaczy ze wszystkie są złe nie możemy wszystkich wkładać do jednego worka Share this post Link to post Share on other sites
Doradca-pozyczki 0 Report post Posted June 16, 2014 Nie wszystkie, Vivus daje pożyczkę w 15-30 minut, ma dobrą opinie, a jest chwilówką Dokładnie - ja ostatnio w POŻYCZKACH KASIASTO widziałem oferty pożyczek za darmo takich jak w vivusie na 2000 złotych - i pozytywne opinie osób - więc jak widać warto. Share this post Link to post Share on other sites
bolek321 0 Report post Posted June 26, 2014 tylko potem w wiadomościach mówią że znowu kogoś oszukali czy naciągnęli jak chcesz wziąć kredyt to idż do banku Share this post Link to post Share on other sites
Julka Krzeptoń 0 Report post Posted December 19, 2014 Niestety nie każdy może uzyskać taki kredyt w banku, nie mowiąc już otym jak komuś zależy na czasie. Jeżeli są to małe kwoty i na krótkiokres oraz przede wszystkim brane rozwaznie to mysle ze smialo mozna siepokusić. Ja korzystałam już pare razy z https://www.mini-credit.pl/szybka-pozyczka i jestem zadowolona. Share this post Link to post Share on other sites
Pracownik 0 Report post Posted June 27, 2015 Dokładnie, media zaraz nagłaśniają "OSZUKALI!" a ktoś jendka umowę podpisał. Większość problemów z parabankami się pojawia dlatego że ludzię nie potrafią czytać umów. Jednak też stosują kruczki i takie słownictwo żeby to było jak najtrudniejsze. Share this post Link to post Share on other sites
ferdek120 1 Report post Posted July 23, 2016 Dajcie spokój, dokładnie taki jest problem, jak ktoś nie wie co podpisuje, tylko chce od razu kase to jest jego wina. Trzeba czytać, czytać i jeszcze raz czytać, a nie napalać się na pieniążki. Potem ktoś nie oddaje w terminie i jest zdziwiony, że ma komornika na karku Share this post Link to post Share on other sites
mroczkowa 1 Report post Posted November 15, 2016 dobrze wiedziec Share this post Link to post Share on other sites
Kasia 0 Report post Posted April 13, 2017 Dajcie spokój, dokładnie taki jest problem, jak ktoś nie wie co podpisuje, tylko chce od razu kase to jest jego wina. Trzeba czytać, czytać i jeszcze raz czytać, a nie napalać się na pieniążki. Potem ktoś nie oddaje w terminie i jest zdziwiony, że ma komornika na karku Problem nie w tym, że nie wie co podpisuje, tylko, że nie czyta umowy, regulaminów i wszelkich załączników. A zdecydowana większość pożyczkobiorców zdaje sobie sprawę z tego co będzie kiedy nie spłacą pożyczki. Dominuje jednak myślenie, że "jakoś to będzie". Share this post Link to post Share on other sites
KredyciarzNerwowy40 4 Report post Posted December 12, 2017 Chwilówki to jedno wielkie oszustwo. Ci , którzy się tam zadłużają to mają gigantyczne problemy psychiczne .Odradzam to wszystkim. Jak chcecie się zadłużać to już tylko w bankach. Share this post Link to post Share on other sites
Batman777 1 Report post Posted December 14, 2017 Tak to prawda. Niestety w Polsce ten rynek pozabankowych pożyczek świetnie się rozwija. Provident nie ma nigdzie tak dobrze jak tutaj, moim skromnym zdaniem, Share this post Link to post Share on other sites
AntyPISowiec 0 Report post Posted December 19, 2017 Provident rozwija się tu pięknie. Niemal jak Biedronka. Share this post Link to post Share on other sites
benedictboyle 0 Report post Posted January 13, 2021 Wolałabym nie musieć z tego nigdy korzystać. Share this post Link to post Share on other sites