art 16 Report post Posted October 20, 2012 Mimo, iż z pozoru wydawać się może, że jesteśmy tacy jak każdy inny bank, Rabobank Polska jest pod wieloma względami inny niż pozostałe banki działające w Polsce. Nasz bank należy w całości do Rabobank Group, jednego z największych dostawców usług finansowych na świecie. Grupa ta jest jedynym prywatnym bankiem, który otrzymał najwyższe oceny kredytowe. Ambicją Rabobank Group jest zapewnienie naszym klientom dostępu do produktów finansowych najwyższej jakości. Dlatego też posiadamy wiele wyspecjalizowanych podmiotów zajmujących się zarządzaniem aktywami (Robeco), ubezpieczeniami (Interpolis), leasingiem (De Lage Landen), bankowością prywatną (Sarasin), inwestycjami kapitałowymi (Gilde) oraz nieruchomościami (Rabo Vastgoed). Rabobank Polska stanowi część należącej do grupy jednostki zajmującej się bankowością korporacyjną oraz inwestycyjną. W Polsce, tak jak w pozostałych krajach na świecie, zajmujemy się głównie świadczeniem usług finansowych firmom działającym w następujących dwóch branżach: żywność i działalność rolnicza oraz telekomunikacja. Poprzez koncentrację naszych działań, łącznie z badaniami rynku, na tych dwóch dziedzinach, jesteśmy w stanie zapewnić klientom rzeczywiście wartościowe produkty. Połączenie znajomości rynku oraz wiedzy dotyczącej produktów finansowych jest znakomitą bazą do tworzenia dla naszych klientów odpowiednio dostosowanych usług finansowych. Działamy aktywnie w następujących dziedzinach: Finansowanie inwestycji oraz kapitału obrotowego, łącznie z pożyczkami subsydiowanymi Finansowanie zakupów towarowych oraz należności Finansowanie strukturalne, łącznie z finansowaniem transakcji pozabilansowych oraz mających wpływ na sytuację podatkową Pakiet usług zarządzania kapitałem obrotowym âCash Management & Trade Financeâ Finansowanie przejmowania spółek oraz dżwignie finansowe (leverage) Transakcje rynku walutowego oraz pieniężnego Źródło: rabobank.pl Czy kiedykolwiek słyszeliście o tym banku? Ja przyznam uczciwie, że do dzisiaj nie wiedziałem nawet że istnieje. Czy znajdzie się użytkownik, który mógłby wypowiedzieć się na temat oferty tego banku i jego praktykach? Zapraszam do postowania! Share this post Link to post Share on other sites
Maklein 0 Report post Posted February 26, 2016 Nie mówię, że są żli, ale co to za nazwa!? Mam niezłą bekę. Z czym Wam się kojarzy Rabo bank? Bo mi z rabowaniem. Życzę im sukcesu, ale to skojarzenie będzie ciężko ominąć. http://www.kredytywschowa.pl/ Share this post Link to post Share on other sites
propabilistyk 0 Report post Posted January 13, 2017 Szczerze powiedziawszy to nie widziałem, że oni w ogóle u nas działają. Że istnieją to wiedziałem, bo można zobaczyć ich reklamy na imprezach sportowych - szczególnie tych co odbywają się w krajach Beneluksu. Kiedyś nawet drużynę kolarską sponsorowali co jechała na Tour de France. Share this post Link to post Share on other sites