Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
kredyt123

projekty domów z zielonymi dachami — jakie są zalety?

Recommended Posts

Zastanawiam się nad projektem domu z zielonym dachem i chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat. U mnie w okolicy jeden sąsiad zdecydował się na takie rozwiązanie, a jego ogród na dachu wygląda świetnie. Słyszałam, że zielony dach może poprawić efektywność energetyczną budynku oraz pomóc w zarządzaniu wodami opadowymi, ale czy rzeczywiście jest to korzystne na dłuższą metę? Jakie macie doświadczenia i przemyślenia na temat tego typu projektów? Zachęcam do dyskusji!

A wiecie co, od kiedy zobaczyłam zielony dach u sąsiada, to zaczynam myśleć, że to naprawdę fajna opcja. Wygląda super i podobno ma sporo zalet. Po pierwsze, może naprawdę poprawić efektywność energetyczną budynku, co w dłuższej perspektywie pozwala zaoszczędzić na rachunkach. No i ponoć świetnie sprawdza się w zarządzaniu wodami opadowymi. Swoją drogą warto spojrzeć na projekty domów z tej strony https://www.archon.pl/projekty-domow Duży wybór projektów sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie!