OgnistyFeniks 0 Report post Posted 17 hours ago Cześć wszystkim. Ostatnio zauważyłem, że kiedy siadam wieczorem do komputera, żeby zakręcić parę razy bębnami na automatach, kompletnie tracę poczucie upływającego czasu. Planuję posiedzieć pół godziny, a nagle robią się z tego dwie lub trzy godziny i wydaję więcej, niż zakładałem w domowym budżecie. Chciałbym podejść do tego rozsądnie i nałożyć sobie sztywne ograniczenia. Czy serwisy oferują jakieś automatyczne blokady sesji lub limity depozytów, które można ustawić samodzielnie w panelu? Jak wy radzicie sobie z samodyscypliną, żeby nie dać się ponieść emocjom? Share this post Link to post Share on other sites
KubaWariat 0 Report post Posted 17 hours ago (edited) Utrata poczucia czasu przed monitorem to zupełnie powszechne zjawisko i bardzo dobrze, że chcesz to uporządkować, zanim przerodzi się w problem. Z własnego doświadczenia wiem, że sama silna wola rzadko zdaje egzamin, zwłaszcza kiedy wpadnie się w gorszą serię i człowiek podświadomie próbuje się odegrać. Nowoczesna platforma taka jak Twindor osiada bardzo przejrzysty panel odpowiedzialnej gry bezpośrednio w ustawieniach konta użytkownika. Możesz tam całkowicie bez pomocy konsultantów ustalić twardy limit wpłat na dobę lub tydzień, a system po prostu odrzuci każdą kolejną próbę doładowania po osiągnięciu tej kwoty. Zmniejszenie limitu działa od razu, natomiast jego podniesienie wymaga odczekania kilku dni, co skutecznie studzi emocje. Dodatkowo zawsze ustawiam sobie zwykły minutnik w telefonie na czterdzieści minut. Kiedy zadzwoni dzwonek, bez dyskusji zamykam przeglądarkę, robię sobie herbatę i zajmuję się innymi sprawami. Taki prosty nawyk sprawia, że gra pozostaje wyłącznie czystą, bezpieczną rozrywką. Edited 17 hours ago by KubaWariat Share this post Link to post Share on other sites