georgejohn 0 Report post Posted 14 hours ago (edited) Ir tādas nedēļas nogales, kad nekas neiet pēc plāna. Man tāda bija pirms trim mēnešiem – piektdienas vakarā, kad biju plānojis doties kopā ar draugiem uz koncertu, viņi atcēla pasākumu. Es paliku viens ar tukšu vakaru un nekurienišķu sajūtu. Sieva bija aizbraukusi pie māsas, bērni pie vecvecākiem, un es sēdēju dīvānā, skatījos televizoru un jutos kā dīvānā iemūrēta mēbele. Garlaicība bija tik blīva, ka to varēja griezt ar nazi. Nezinu, kāpēc es atvēru datoru. Varbūt tāpēc, ka rokas prasīja kaut ko darīt. Varbūt tāpēc, ka smadzenes prasīja stimulu. Es sāku klikšķināt pa reklāmām, līdz uzgāju vienu, kas man likās interesanta. Tur bija rakstīts par pirmās iemaksas piedāvājumu. Es palasīju sīkāk, un beigās ieraudzīju atsauci – kaut ko, ko var izmantot, lai iegūtu papildu iespējas. vavada bonus. "Kāpēc gan nē?" es nodomāju. "Tāpat nav ko darīt." Reģistrējos minūtes laikā, ievadīju to, ko biju izlasījis, un mans kontā parādījās bezmaksas griezieni. Es nebiju gaidījis neko īpašu – domāju, ka tā ir kāda reklāmas viltība. Bet, kad sāku griezt, uz ekrāna sāka krist monētas. Desmit griezieni, divdesmit, trīsdesmit – un manā bilancē jau bija 40 eiro. Ne jau liela nauda, bet bez maksas! Es pasmaidīju. "Tas ir jauki," nodomāju. Tomēr īstais sākās, kad es nolēmu ielikt savus 20 eiro. Kāpēc? Jo man bija interesanti. Jo šī nebija tikai spēle – tas bija piedzīvojums, kas aizpildīja tukšo vakaru. Es izvēlējos spēli ar Āzijas tēmu – pūķi, laternas, zelta monētas. Sākumā likmes bija mazas, tikai 50 centi. Bet pēc desmit minūtēm es trāpīju bonusa raundā. 15 bezmaksas griezieni ar reizinātāju. Kad tas beidzās, mans laimests bija 170 eiro. Es atspiedos krēslā un nosmējos. "Tas ir traki," es teicu skaļi. "Tas tiešām ir traki." Bet es neapstājos. Nē, ne jau alkatības dēļ – bet tāpēc, ka man bija jautri. Es izmēģināju ruleti, pēc tam kāršu spēli, pēc tam vēl vienu automātu. Dažreiz uzvarēju, dažreiz zaudēju. Bet līdz vakara beigām mana bilance bija 280 eiro. Es pārskaitīju pusi uz savu kontu – 140 eiro. Nākamajā rītā pamodos ar sajūtu, ka esmu kaut ko paveicis. Ne tikai naudas dēļ, bet tāpēc, ka šī bija mana pirmā reize, kad es kaut ko laimēju šādā veidā. Nākamajā nedēļā es atkal iegāju. Šoreiz ar 30 eiro, bet bez lielām cerībām. Un atkal man paveicās – uzvarēju 120 eiro. Pēc tam vēl 80. Sāku veidot nelielu krājkasīti. Katru reizi, kad laimēju vairāk par 50 eiro, es 30% noliku malā. Pēc mēneša man bija 460 eiro. Ne jau liela bagātība, bet pietiekami, lai sapņotu. Un tad es sapņoju. Par Parīzi. Mēs ar sievu vienmēr esam gribējuši tur aizbraukt, bet līdzekļu trūkuma dēļ vienmēr atlika. Kādu vakaru es paskatījos uz savu krājkasīti un nodomāju: "Ja es varu turpināt šo tempu, varbūt... varbūt pietiks." Es nolēmu – katru nedēļu es spēlēšu, bet ar stingru budžetu – ne vairāk par 30 eiro. Un katru laimestu likšu ceļojuma fondā. Pagāja vēl sešas nedēļas. Dažreiz es uzvarēju, dažreiz zaudēju. Bet kopumā mana bilance auga. Es iemācījos, kuras spēles man ir veiksmīgākās, kad apstāties, kad riskēt. vavada bonus man joprojām bija pieejams dažādās akcijās, un es tos izmantoju, lai palielinātu savas iespējas bez papildu izdevumiem. Kādu dienu es paskatījos savā kontā. 870 eiro. Man pietrūka vēl tikai 130, lai segtu biļetes un pirmās trīs naktis viesnīcā. Es nolēmu – vēl viena nedēļa, un tad beigšu spēlēt uz laiku. Tajā nedēļā notika kaut kas negaidīts. Es uzvarēju 520 eiro vienā vakarā. Spēlē ar eļļas tēmu – "Aloha" – kurā man iepriekš nebija paveicies. Bet šoreiz viss sakrita – bonusa raunds, augsti reizinātāji, veiksme. Es sēdēju un skatījos uz skaitli. 1390 eiro. Es izņēmu visu, izņemot 50, ko atstāju kontā. Nākamajā dienā es nopirku biļetes. Nākamajā mēnesī mēs ar sievu lidojām uz Parīzi. Viņa nezināja, no kurienes nauda – es tikai teicu, ka esmu krājis no maziem ienākumiem. Kad mēs stāvējām pie Eifeļa torņa, viņa raudāja. "Tas ir kā sapnis," viņa teica. "Es nekad nebiju domājusi, ka mums tas izdosies." Es apskāvu viņu un klusēju. Es zināju, ka šis sapnis kļuva īsts, pateicoties manai disciplīnai un tai nejaušībai, kas sākās ar vienu garlaicīgu piektdienas vakaru. Tagad es spēlēju retāk. Tikai reizi mēnesī, tikai izklaidei. Man vairs nav nepieciešams krāt ceļojumiem – mēs jau esam bijuši Parīzē, un tā bija lieliskākā nedēļa mūsu dzīvē. Bet es joprojām atceros to sajūtu – kad garlaicība pārvēršas par iespēju. Kad neliels risks maina tavu perspektīvu. Protams, es nekad neaizmirstu, ka spēle ir tikai spēle. Ka ne vienmēr uzvar. Bet man paveicās, un es to novērtēju. Šodien, kad kāds man jautā, kā mums izdevās nokļūt Parīzē, es saku: "Mums vienkārši paveicās." Bet patiesībā tā bija kombinācija – veiksme, disciplīna un nedaudz drosmes. Un, ziniet, es esmu pateicīgs par to piektdienas vakaru, kad paliku viens un izvēlējos noklikšķināt. Jo dažreiz lielākie piedzīvojumi sākas ar mazāko klikšķi. Edited 14 hours ago by georgejohn Share this post Link to post Share on other sites