orthodoxblack 0 Report post Posted 6 hours ago Adım Nərgizdir. 27 yaşım var, kitabxana işçisiyəm. Gündəlik həyatım çox sakit keçir: səhər saat 9-da işə gəlirəm, kitabları nizama qoyuram, oxuculara kömək edirəm, axşam isə evə qayıdıb ya çay içirəm, ya da bir film açıram. Düzdür, yoldaşlarım deyir: "Nərgiz, sən hələ cavansan, niyə belə darıxdırıcı yaşayırsan?" Amma mən sakitliyi sevirəm. Təlaş, səs-küy, risk – bunlar mənim üçün deyil. Heç vaxt qumar oynamamışam. Hətta lotereya biletini belə almamışam. Ta ki o günə qədər. İşdə bir axşamüstü idi. Oxucu az idi, hava çiskinli, mən isə telefonumu gəzdirirdim. Bir sosial şəbəkədə gəzərkən gözüm bir reklama sataşdı. Reklamın başlığı maraqlı idi: "mostbet quiz – biliklərini sına, uduş qazan!" Adətən reklamlara fikir vermərəm, amma "quiz" sözü diqqətimi çəkdi. Çünki mən testləri, bilik yarışlarını çox sevirəm. Universitetdə oxuyanda hər həftə intellektual oyunlara qatılırdım, hətta bir dəfə şəhər birinciliyini qazanmışdım. Düşündüm: "Yoxlayaq baxım, nə quizdir bu?" Reklamın altındakı linkə toxundum. Proqramın yüklənməsi bir dəqiqə çəkmədi. Qeydiyyatdan keçdim – ad, yaş, email. Sonra gördüm ki, həqiqətən də maraqlı bir şey var. mostbet quiz adlı bölmədə hər gün müxtəlif mövzularda suallar verilirdi: coğrafiya, tarix, idman, kino, musiqi, hətta elm. Hər testdə 10 sual var idi. Hamısını düz cavablasan, xal qazanırsan. Xalları isə real pula çevirmək olurdu. Amma bir şərt var idi: testə qatılmaq üçün kiçik bir məbləğ – cəmi 5 manat – depozit etmək lazım idi. 5 manat. Bir fincan kofe pulu. Düşündüm: "Nə itirərəm?" Bank kartımdan 5 manat köçürdüm. İlk test mövzusu "Dünya kinosunun 100 ili" idi. Mən film həvəskarıyam, xüsusilə köhnə filmlərə dəliyəm. Başladım sualları oxumağa: "Qodfader filmində Maykl Korleonenin rolunu kim oynayıb?", "Titanik filminin rejissoru kimdir?", "Marlon Brando hansı filmə görə Oskar alıb?" Gülümsədim. Bu mənim üçün çox asandır. On sualdan doqquzunu düzəltdim. Onuncuda tərəddüd etdim – vertəgəldim. Amma yenə də düz bildim. Test bitəndə ekranda yaşıl rəngdə yazıldı: "Təbriklər! 10/10. Qazandığınız xal: 50." Yəni mənim 5 manatım 50 manat olmuşdu. O an ürəyim necə döyünürdü, deyə bilmərəm. Otuz dəqiqə əvvəl heç bir şeyə ümid etmirdim, indi isə telefonumda uduş yanıb-sönürdü. Pulu çıxartdım. Beş dəqiqəyə kartıma gəldi. Ertəsi gün yenə girdim. Bu dəfə mövzu "Coğrafiyanın sirli guşələri". Mən coğrafiyanı o qədər də yaxşı bilmirəm, amma kitabxanada işlədiyim üçün bir çox kitabı oxumuşam. Dörd sualda çətinlik çəkdim, amma tapdım cavabları. Yenə 10/10. Bu dəfə 70 manat qazandım. Həyəcanım artırdı. Mən özümə sual verdim: "Bu necə mümkündür? Mən təkcə biliklərimlə pul qazanıram?" Həmin həftə beş testdə iştirak etdim. Dördündə 10/10, birində 8/10. Ümumilikdə 280 manat yığıldı. Kitabxanada işləyən bir insan üçün bu, çox yaxşı məbləğdir. Amma ən maraqlısı başqa idi. mostbet quiz bölməsində mən sadəcə suallara cavab vermədim. Orada bir liderlər cədvəli var idi. Həftənin ən yüksək xal toplayan istifadəçilərinə əlavə mükafatlar verilirdi – 500 manat, 300 manat, 200 manat. Mən həmin cədvəldə üçüncü yerə yüksəlmişdim. Beşinci gün axşamı. Saat gecə on bir idi. Mən kitabxanadan evə gəlmişdim, stolun arxasında oturub növbəti testə hazırlaşırdım. Mövzu: "İdmanın nadir növləri". Çətin idi. Suallardan biri: "Kriketdə ən çox xal toplayan komanda hansı ölkəyə məxsusdur?" Bilmirdim. Araşdırdım, oxudum, öyrəndim. Yarısını bilirdim, yarısını yox. Amma testdən əvvəl 30 dəqiqə araşdırma apardım. Bu mənim metoduma çevrilmişdi: əvvəl mövzunu dərindən öyrən, sonra testə gir. O gecə 10 sualdan 10-nu düzəltdim. Üstəlik həmin testdə ən sürətli cavab verən istifadəçi oldum – hər suala ortalama 4 saniyə. Əlavə bonus 100 manat. Həftənin sonunda liderlər cədvəlində ikinci idim. Ümumi qazancım 680 manata çatmışdı. Amma ən böyük uduş qarşıda idi. Həftəlik yekunlaşdırma mərasimində mostbet quiz təşkilatçıları bildirdilər ki, ayın ən yaxşı oyunçusu 1200 manat qazanacaq. O anda mən bir qərar verdim: bu ay ərzində hər gün ən azı iki testdə iştirak edəcəm, səhv etməməyə çalışacam. Səhər işə getməzdən əvvəl bir test, axşam evdə bir test. Bəzi günlər yorğun olsam da, dayanmadım. Nəticə? Ayın sonunda 53 testdə 48-də 10/10, qalan 5-də 9/10. Liderlər cədvəlində birinci idim. 1200 manat mükafatı qazandım. Cibimdə ümumilikdə 2100 manatdan çox pul var idi. Kitabxanada iki aylıq maaşım. İnanmaq çətin idi. Dostlarım soruşur: "Nərgiz, sən nə etdin?" Mən deyirəm: "Heç nə. Sadəcə kitab oxudum, suallara cavab verdim." Amma əslində mən özümdə bir güc kəşf etdim: biliklərin pul qazana biləcəyini. mostbet quiz mənə oynamağı yox, öyrənməyi öyrətdi. Bu gün hələ də həftədə bir neçə testə girirəm. Pul üçün yox, həyəcan üçün. Bilmək, cavab tapmaq, qalib gəlmək – bu hisslər mənə sadə bir kitabxanaçının həyatında heç vaxt olmayan bir rəng qatdı. Ən gözəli isə budur: mənim pulum heç vaxt risk olmayıb. O, bilik olub. Və bilik – itirməzsən. Share this post Link to post Share on other sites