Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
orthodoxblack

Bonus za rejestrację na dobry początek tygodnia

Recommended Posts

Pracuję jako barista w małej kawiarni w centrum. Dźwigam worki z kawą, puszczam ekspres, rysuję wzorki na mlecznej pianie. Lubię swoją robotę, ale nie oszukujmy się – w gastronomii nie zarabia się kokosów. Zwłaszcza gdy kawiarnia należy do sieci, a ty jesteś na umowie zlecenie. Żyję z napiwków i godzinówki. Chłopaka nie mam, mieszkanie wynajmuję z koleżanką. Czasem myślę, że tak mogłoby być już zawsze – szare ściany, pachnące kawą ręce i zero niespodzianek.

Aż do jednego poniedziałku, który zmienił kompletnie moje podejście do tego, co nazywamy „fartem”.

Było tak. Wróciłam z popołudniowej zmiany, nogi mnie bolały, buty śmierdziały mlekiem, a w portfelu ostatnie sto złotych do pierwszego. Koleżanka wyszła na miasto, mieszkanie było puste. Zrobiłam sobie herbatę, usiadłam na kanapie i włączyłam laptopa. Nie miałam konkretnego planu – otworzyłam przeglądarkę i zaczęłam klikać. Na jednym z forów dla kobiet trafiłam na wątek o dodatkowych zarobkach. Ktoś napisał: „Jak potrzebujesz szybkiej gotówki, zarejestruj się tam, gdzie dają vavada bonus za rejestrację. Nie wpłacasz nic, a możesz wygrać prawdziwe pieniądze”. Pod spodem było pełno komentarzy – jedni śmiali się, inni dziękowali. Jedna dziewczyna napisała, że wygrała w ten sposób 250 złotych.

Pomyślałam – co mi szkodzi? I tak nie mam nic do stracenia. Znalazłam stronę, założyłam konto. Zajęło mi to dwie minuty. W polu promocyjnym nie musiałam nawet wpisywać kodu – system automatycznie przyznał vavada bonus za rejestrację po założeniu konta. Dostałam czterdzieści darmowych spinów na automacie z owocami.

Zaczęłam kręcić. Serce waliło mi jak nastolatce. Na początku nic – dwa złote, pięć złotych. Przy dwudziestym spinie – trzy wiśnie. Bonus. Dostałam dodatkowe piętnaście spinów. Przy piątym spinie bonusowym – 30 złotych. Przy dziesiątym – 50. Przy ostatnim – 80. Na koncie gry miałam 170 złotych. Z bonusu. Bez jednej wpłaconej złotówki.

Siedziałam i patrzyłam na ekran. Sto siedemdziesiąt złotych. Za darmo. W kawiarni musiałabym na to zapracować prawie dwa dni. Ale wiedziałam, że te pieniądze nie są jeszcze moje. Regulamin mówił o warunkach obrotu. Musiałam postawić tę kwotę kilka razy. Nie miałam nic do stracenia, więc zagrałam dalej. Wybrałam prosty automat z diamentami, stawka 1 złoty. Kręciłam powoli, bez pośpiechu. Po dwóch godzinach warunki były spełnione. Na koncie miałam 140 złotych do wypłaty. Kliknęłam. Pieniądze przyszły na konto następnego ranka.

Byłam przeszczęśliwa. Ale też zaintrygowana. Postanowiłam wpłacić coś od siebie. Tylko 50 złotych – tyle, ile kosztuje dwie dobre kawy w mojej kawiarni. Wpłaciłam. Vavada bonus za rejestrację był już wykorzystany, ale strona dała mi bonus za pierwszy depozyt – kolejne 50 złotych. Miałem 140 (to co wypłaciłam, ale zostawiłam na koncie gry) plus 100 – razem 240. Do tego dostałam kod na 10 darmowych spinów, z których wygrałam 20 złotych. Razem 260.

Zaczęłam grać bardziej odważnie. Wybrałam automat z motywem dżungli – tygrysy, papugi, egzotyczne kwiaty. Postawiłam 5 złotych na spin. Szło różnie, po godzinie miałam 220 złotych. Zaczynałam się denerwować. Nagle – trzy tygrysy. Bonus. Dwadzieścia darmowych spinów z mnożnikiem. Przy czwartym spinie – 40 złotych. Przy ósmym – 90. Przy dwunastym – 150. Przy osiemnastym – 200. Przy ostatnim – 180. Stan konta skoczył do 880 złotych.

Zamknęłam oczy. Otworzyłam. Osiemset osiemdziesiąt złotych. Z własnych pięćdziesięciu. To była dla mnie fortuna. Wiedziałam, że nie mogę tego zmarnować. Wypłaciłam 700 złotych od razu. 180 zostawiłam do dalszej gry. Z tych 180 zagrałam jeszcze trochę, ale już bez presji. Spadłam do 120, potem doszłam do 150. W końcu wypłaciłam 140.

Łącznie tego wieczora wygrałam 840 złotych. Do tego doszło jeszcze 140 z pierwszego bonusu – razem prawie 1000 złotych. Za te pieniądze kupiłam sobie nowe buty zimowe – porządne, nie z lumpeksu. Zapłaciłam czynsz na dwa miesiące do przodu. I zabrałam koleżankę na kolację do fajnej restauracji – pierwszy raz od roku. Nie powiedziałam jej skąd mam kasę. Powiedziałam, że dostałam premię. Nie musiała wiedzieć o vavada bonus za rejestrację.

Minął miesiąc. Nie gram regularnie. Czasem, gdy mam gorszy dzień, wchodzę na stronę. Zawsze szukam promocji, ale nigdy nie wpłacam więcej niż 50 złotych własnych. Traktuję to jako formę rozrywki – taką jak pójście do kina czy wypad na piwo. Tylko że przy piwie nie dostajesz tego dreszczyku, gdy trzy tygrysy układają się w jednej linii.

Czy polecam innym baristom? Nie jestem od polecania. Ale jeśli ktoś ma silną wolę i potrafi przestać, to taki bonus może być miłym zastrzykiem gotówki. Ja swój wykorzystałam dobrze. Buty mam do dziś, czynsz opłacony, a w portfelu zawsze jest teraz trochę więcej na czarną godzinę. I wiesz co? Kiedy teraz rysuję wzorki na kawie, czasem myślę o tamtym wieczorze. O tym, jak zwykły poniedziałek zmienił się w małe święto. I uśmiecham się do siebie. Bo nawet w szarej codzienności baristy zdarzają się momenty, gdy los się uśmiecha. A ja akurat złapałam go w dobrym momencie. I dzięki vavada bonus za rejestrację mogłam poczuć, że czasem warto zaryzykować – ale z głową. Zawsze z głową.