Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Loria

Pełnomocnictwo do odbioru dokumentów

Question

Добрий день!

Підкажіть, хто стикався. Мені в Україні потрібно отримати дублікат свідоцтва про народження в архіві РАЦСу, але я зараз у Кракові і не можу приїхати. Мама готова сходити замість мене, але в архіві кажуть, що без довіреності не віддадуть. Підкажіть, як правильно зробити таку довіреність, щоб її прийняли в державній установі? Чи достатньо просто написати від руки і завірити в польського нотаріуса?

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Привіт! Питання дуже слушне, бо в РАЦСах справді суворі вимоги до документів. Якщо просто написати від руки і завірити в нотаріуса, можна помилитися з формулюваннями. Наприклад, у довіреності має бути чітко зазначено: "право отримувати дублікати свідоцтв, подавати заяви, сплачувати держмито, розписуватися за отримання документів". Якщо чогось не вистачатиме — працівники РАЦСу можуть відмовити, бо керуються інструкцією.

Краще не гадати, а звернутися до професіоналів. Ось тут, наприклад: https://europe-documents.com/vroczlav/

Вони знають точні вимоги до таких довіреностей. Заповнюєте дані, отримуєте готовий текст, ідете до будь-якого нотаріуса в Кракові, завіряєте — і готово. Моя дружина так робила, коли отримувала документи для оформлення спадщини. Все пройшло ідеально, в архіві навіть питань не виникало. Тож раджу не ризикувати і зробити документ правильно з першого разу.