chelsea.reichert 0 Report post Posted 4 hours ago Mam dylemat, który pewnie przerabiało wielu z Was: kupić nowego quada czy używanego? Z jednej strony nowy sprzęt to gwarancja, brak ukrytych wad i spokój psychiczny, ale cena jest sporo wyższa. Z drugiej strony używany quad kusi ceną, ale boję się, że trafię na egzemplarz po ciężkim off-roadzie, który będzie wymagał ciągłych napraw. Budżet mam ograniczony, ale nie chcę też kupić czegoś, co szybko się rozsypie. Na co zwracać uwagę przy zakupie używanego quada? Czy Waszym zdaniem lepiej dopłacić do nowego, czy rozsądnie wybrać używany model? Share this post Link to post Share on other sites
claudine39 0 Report post Posted 4 hours ago To klasyczny dylemat i niestety nie ma jednej dobrej odpowiedzi dla wszystkich. Jeśli masz ograniczony budżet, używany quad może być dobrym wyborem, ale tylko wtedy, gdy dokładnie go sprawdzisz albo kupisz od kogoś zaufanego. Warto zwrócić uwagę na stan ramy, zawieszenia, silnika oraz historię serwisową, bo to najdroższe elementy w naprawie. ______________________________ GOES TERROX 1000 PREMIUM Share this post Link to post Share on other sites