lukasz8515 0 Report post Posted December 11, 2025 Kwota kredytu 220000 Okres kredytowania 120000 - lub 150 jesli sie da Kwoty 3 ostatnio otrzymanych wynagrodzeń/świadczeń: 4100 Źródło uzyskiwania dochodów - umowa o prace na czas nie okreslony Łączny okres zatrudnienia u obecnego pracodawcy - 5 lat Nazwa banku, do którego wpływa wynagrodzenie - alior Wiek kredytobiorcy/kredytobiorców - 36 Województwo zamieszkania - slask Aktualna kwota kredytów pozostałych do spłaty - 207.063 Aktualna kwota miesięcznych zobowiązań kredytowych - 5700 Historia w BIK(czy były kredyty i czy były poprawnie obsługiwane, punktacja w BIK) byly kredyty, produkty na raty, zawsze na biezaco splacane - punktacja BIK 59 / 100 Gdzie były składane wnioski kredytowe w ostatnich 3 miesiącach - skok Aktualne obciążenia kredytowe Bank 1 1) Nazwa Banku Revolut 2) Czy kredyt spłacany jest od min. 6 miesięcy? TAK 3) Kwota pozostała do spłaty 100000 4) Wysokość raty 1.377 PLN Bank 2 1) Nazwa Banku REVOLUT 2) Czy kredyt spłacany jest od min. 6 miesięcy? TAK 3) Kwota pozostała do spłaty 52000 4) Wysokość raty 686 PLN Karta kredytowa MBANK - 58000 pln i dwa male produkty ratalne ------------------- Cześć, potrzebuję Waszej opinii i wskazówek dotyczących możliwości konsolidacji mojego zadłużenia. Od ok. 5 lat prowadzę działalność zarobkową, jednak formalnie nie mam zarejestrowanej firmy – działam w formie współpracy B2B, ale bez formalnego wpisu (co generowałoby dodatkowe koszty). Żeby ograniczyć obciążenia, jestem zatrudniony u znajomego na umowę, z pensją wpływającą na konto w wysokości 4100 zł miesięcznie (wynagrodzenie stałe, regularne). Moje faktyczne miesięczne przychody z działalności wahają się średnio między 18 000 a 25 000 zł, widoczne są na dwóch kontach bankowych (głównie mBank). W ciągu ostatnich 18 miesięcy obrót na jednym z kont przekroczył 1 000 000 zł. Problem polega na tym, że dochody te nie są formalnie udokumentowane jako działalność gospodarcza. W przeszłości narobiłem sobie zobowiązań związanych z grą u bukmacherów. Udało mi się od tego odciąć, usunąłem konta, zaczynam wychodzić na prostą i chcę zamknąć ten etap. Zależy mi na skonsolidowaniu obecnych długów w jedną ratę – najlepiej w wysokości około 3000–3200 zł miesięcznie. Mam stabilne, regularne wpływy oraz realne możliwości ich utrzymania, jednak nie wiem, jak instytucje finansowe podejdą do mojej sytuacji i jakich dokumentów mogą ode mnie wymagać. Zależy mi również na poufności (nie chcę, by osoba trzecia - żona, dowiadywała się o szczegółach moich finansów). Wiem, że może w 100% legalnie tego nie da się zrobić, być może jakieś oświadczenie o zarobkach coś innego pomoże? Każda wskazówka będzie dla mnie ogromnie cenna. Dziękuję za pomoc. Share this post Link to post Share on other sites
Bronek43 0 Report post Posted April 20 Przy takiej strukturze zadłużenia i obecnych ratach 5700 zł konsolidacja może realnie odciążyć budżet, tylko trzeba dobrze podejść do tematu. Największy problem to to, że dochody faktyczne masz wysokie, ale nieudokumentowane, a banki patrzą wyłącznie na to, co jest „na papierze”. Twoje 4100 zł z umowy o pracę to za mało, żeby bank policzył zdolność na 220 tys. przy długim okresie. Natomiast konsolidacja nie jest nierealna, bo: masz dobrą historię w BIK, zobowiązania są spłacane terminowo, wpływy na konto są wysokie i regularne, Revolut jest do skonsolidowania w klasycznym banku, przy odpowiedniej konstrukcji wniosku można zejść z ratą w okolice 3000–3200 zł. W Twojej sytuacji kluczowe jest znalezienie banku, który zaakceptuje wpływy na konto jako dochód, nawet jeśli nie masz formalnej działalności. Są takie instytucje, ale trzeba to dobrze przygotować. Jeśli chcesz porównać, jak wyglądają aktualne oferty i jakie warunki są realne przy konsolidacji dużych kwot, możesz zerknąć tutaj: 👉 https://albertkredyty.pl/kon To Ci da pogląd, jakie raty są możliwe i gdzie masz największe szanse na akceptację. Share this post Link to post Share on other sites