Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
lukasz8515

Konsolidacja 220000

Recommended Posts

Kwota kredytu   220000
Okres kredytowania 120000 - lub 150 jesli sie da
Kwoty 3 ostatnio otrzymanych wynagrodzeń/świadczeń: 4100
Źródło uzyskiwania dochodów - umowa o prace na czas nie okreslony
Łączny okres zatrudnienia u obecnego pracodawcy - 5 lat
Nazwa banku, do którego wpływa wynagrodzenie - alior
Wiek kredytobiorcy/kredytobiorców - 36
Województwo zamieszkania - slask
Aktualna kwota kredytów pozostałych do spłaty - 
207.063 

Aktualna kwota miesięcznych zobowiązań kredytowych - 5700
Historia w BIK(czy były kredyty i czy były poprawnie obsługiwane, punktacja w BIK) byly kredyty, produkty na raty, zawsze na biezaco splacane - punktacja BIK 59 / 100 
Gdzie były składane wnioski kredytowe w ostatnich 3 miesiącach - skok 

Aktualne obciążenia kredytowe

Bank 1

1) Nazwa Banku  Revolut
2) Czy kredyt spłacany jest od min. 6 miesięcy? TAK
3) Kwota pozostała do spłaty 100000
4) Wysokość raty 
1.377 PLN

Bank 2

1) Nazwa Banku REVOLUT
2) Czy kredyt spłacany jest od min. 6 miesięcy? TAK
3) Kwota pozostała do spłaty 52000

4) Wysokość raty 686 PLN

Karta kredytowa MBANK - 58000 pln

i dwa male produkty ratalne

-------------------

Cześć,
potrzebuję Waszej opinii i wskazówek dotyczących możliwości konsolidacji mojego zadłużenia.

Od ok. 5 lat prowadzę działalność zarobkową, jednak formalnie nie mam zarejestrowanej firmy – działam w formie współpracy B2B, ale bez formalnego wpisu (co generowałoby dodatkowe koszty). Żeby ograniczyć obciążenia, jestem zatrudniony u znajomego na umowę, z pensją wpływającą na konto w wysokości 4100 zł miesięcznie (wynagrodzenie stałe, regularne).

Moje faktyczne miesięczne przychody z działalności wahają się średnio między 18 000 a 25 000 zł, widoczne są na dwóch kontach bankowych (głównie mBank).
W ciągu ostatnich 18 miesięcy obrót na jednym z kont przekroczył 1 000 000 zł.

Problem polega na tym, że dochody te nie są formalnie udokumentowane jako działalność gospodarcza.

W przeszłości narobiłem sobie zobowiązań związanych z grą u bukmacherów. Udało mi się od tego odciąć, usunąłem konta, zaczynam wychodzić na prostą i chcę zamknąć ten etap. Zależy mi na skonsolidowaniu obecnych długów w jedną ratę – najlepiej w wysokości około 3000–3200 zł miesięcznie.

Mam stabilne, regularne wpływy oraz realne możliwości ich utrzymania, jednak nie wiem, jak instytucje finansowe podejdą do mojej sytuacji i jakich dokumentów mogą ode mnie wymagać. Zależy mi również na poufności (nie chcę, by osoba trzecia - żona, dowiadywała się o szczegółach moich finansów).

Wiem, że może w 100% legalnie tego nie da się zrobić, być może jakieś oświadczenie o zarobkach coś innego pomoże? 

Każda wskazówka będzie dla mnie ogromnie cenna.
Dziękuję za pomoc.