Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
KubaWariat

Jak przenieść stronę WordPress

Recommended Posts

Hej, mam stronę na WordPressie, która waży już kilka giga. Mój hosting się kończy i chcę go zmienić na coś tańszego, ale panicznie boję się przenoszenia bazy danych i plików. Ostatnim razem wszystko mi się posypało. Czy znacie firmy, które pomagają w migracji i zrobią to za mnie profesjonalnie? Nie chcę stracić danych.

Migracja WordPressa potrafi być stresująca, zwłaszcza jak masz dużo wtyczek i skomplikowaną bazę. Ręczne kopiowanie przez FTP często kończy się błędami albo brakiem polskich znaków w tekstach. Na szczęście na rynku są firmy, które walczą o klienta właśnie jakością obsługi technicznej. Zamiast męczyć się samemu, zleć to specjalistom od hostingu. W ProHoster https://prohoster.info/pl/ masz opcję darmowej migracji strony przy zakupie hostingu. Dajesz im dostępy, a ich admini przenoszą pliki, bazy i ustawiają wszystko tak, żeby działało 1:1 jak na starym serwerze. To ogromna oszczędność czasu i pewność, że nic nie zginie po drodze. Dodatkowo, po przenosinach strona często działa szybciej, bo trafia na nowocześniejszy sprzęt i lepiej skonfigurowany serwer WWW. Napisz do ich supportu, na pewno Cię poprowadzą za rękę.

O, to dla mnie zbawienie. Skoro zrobią to za mnie, to odpada mi największy stres związany ze zmianą operatora. Skontaktuję się z nimi, żeby ustalili termin przenosin, żeby strona nie miała przestojów.