KubaWariat 0 Report post Posted yesterday at 12:37 PM Hej, mam stronę na WordPressie, która waży już kilka giga. Mój hosting się kończy i chcę go zmienić na coś tańszego, ale panicznie boję się przenoszenia bazy danych i plików. Ostatnim razem wszystko mi się posypało. Czy znacie firmy, które pomagają w migracji i zrobią to za mnie profesjonalnie? Nie chcę stracić danych. Share this post Link to post Share on other sites
OgnistyFeniks 0 Report post Posted yesterday at 12:47 PM Migracja WordPressa potrafi być stresująca, zwłaszcza jak masz dużo wtyczek i skomplikowaną bazę. Ręczne kopiowanie przez FTP często kończy się błędami albo brakiem polskich znaków w tekstach. Na szczęście na rynku są firmy, które walczą o klienta właśnie jakością obsługi technicznej. Zamiast męczyć się samemu, zleć to specjalistom od hostingu. W ProHoster https://prohoster.info/pl/ masz opcję darmowej migracji strony przy zakupie hostingu. Dajesz im dostępy, a ich admini przenoszą pliki, bazy i ustawiają wszystko tak, żeby działało 1:1 jak na starym serwerze. To ogromna oszczędność czasu i pewność, że nic nie zginie po drodze. Dodatkowo, po przenosinach strona często działa szybciej, bo trafia na nowocześniejszy sprzęt i lepiej skonfigurowany serwer WWW. Napisz do ich supportu, na pewno Cię poprowadzą za rękę. Share this post Link to post Share on other sites
KubaWariat 0 Report post Posted yesterday at 12:55 PM O, to dla mnie zbawienie. Skoro zrobią to za mnie, to odpada mi największy stres związany ze zmianą operatora. Skontaktuję się z nimi, żeby ustalili termin przenosin, żeby strona nie miała przestojów. Share this post Link to post Share on other sites