Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
ReoHatate

Jak dobrać wielkość koperty zegarka do szerokości nadgarstka?

Question

Ostatnio próbowałem dobrać zegarek dla siebie i zauważyłem, że nie każda koperta pasuje do mojego nadgarstka. Mam dość wąski nadgarstek i nie wiem, czy 42 mm to nie za dużo. Macie jakieś doświadczenia, jak dobierać rozmiar koperty, żeby wyglądało naturalnie, a jednocześnie było wygodnie?

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Z mojego doświadczenia kluczowa jest proporcja między szerokością nadgarstka a średnicą koperty. Sam kiedyś popełniłem błąd i wziąłem zegarek 44 mm na wąski nadgarstek — wyglądał masywnie i niewygodnie. Teraz staram się, żeby koperta była o około 6–10 mm większa niż szerokość nadgarstka, wtedy wygląda naturalnie i nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Warto też zwrócić uwagę na grubość koperty i długość uszu, bo wpływają na komfort noszenia. Przy tym trafiłem na zegarek szwajcarski https://expertyco.com/pl/, który idealnie pasuje do mojego nadgarstka – proporcje są świetnie przemyślane i nawet przy codziennym użytkowaniu jest bardzo wygodny.