Guest delicja Report post Posted April 27, 2018 Ostatnio coraz częściej porównuję kantory internetowe, planuję urlop za granicą i wiadomo że chciałabym kupić walutę na dobrych, uczciwych warunkach. Najbardziej moją uwagę do tej pory zwróciła platforma Gieldawalut.com, nie tylko kursy atrakcyjne ale miesiąc ze zniżką 80% na prowizję, myślę że to taniej wyjdzie niż nawet symboliczny spread. Share this post Link to post Share on other sites
Guest długodystansowiec Report post Posted May 17, 2018 Hm, a może w tym wypadku najlepszą opcją byłaby darmowa wymiana w pluskantor.pl? Nowy klient otrzymuje taką jednorazową okazję na "dzień dobry". Zero kosztów:) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Marcia Report post Posted May 23, 2018 Wiele kantorów ma ciekawe ofert promocyjne i ogolnie korzystne warunki współpracy. Absolutnie tego nie neguję. Tylko po co mam coś zmieniać, szukać kolejnego, skoro od paru lat jestem zadowolona z Amronet, przy czym po takim czasie współpracy mam zaufanie do tej firmy. Share this post Link to post Share on other sites
Gleb32 0 Report post Posted May 23, 2018 Bardzo interesujący temat Share this post Link to post Share on other sites
Guest Sandomi Report post Posted May 29, 2018 Ktoś tu o Gieldawalut.com już wspomniał, ostatnio oni właśnie najlepsze kursy EUR oferują. W zasadzie dłuższy czas, oby tak dalej:) Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted June 1, 2018 Ja też muszę teraz poszukać jakiegoś dobrego kantoru internetowego. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Nladeo Report post Posted June 7, 2018 Na pewno sprawnie uda Ci się znaleźć taki kantor, wybór też masz spory . Podpowiedzieć mogę pluskantor.pl, którego zaletą błyskawiczne przewalutowania oraz rzetelna, sprawna realizacja przelewów. O tym, że przez Internet kupisz taniej rozpisywać się chyba nie muszę:) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Krzemo Report post Posted June 13, 2018 Przyznam, że z początku porownywałem (w sumie przez ciekawość głównie) kursy Amronet z tymi w bankach oraz na mieście. Zawsze e-kantor wygrywał. Zatem jestem przekonany że ta forma wymiany będzie najlepsza. Z Amronetem da się też ponegocjować, mnie byli przychylni. Share this post Link to post Share on other sites
mobils 1 Report post Posted June 14, 2018 to całkiem nieżły spread, dzięki za radę będę pamiętać Share this post Link to post Share on other sites
Guest W.arcab Report post Posted June 19, 2018 Różnice w kantorach internetowych pomiędzy kursem kursem kupna a kursem sprzedaży są bardzo, ale to bardzo znikome, np. na Gieldawalut jak dziś EUR kupowałem raptem 1 grosz, a więc trudno by było nie zauważyć, że warto. Share this post Link to post Share on other sites
Guest skalski Report post Posted June 26, 2018 W pluskantor.pl prawie 2 grosze, ale bez prowizji, możliwe że wyjdzie w ten sposób całościowo najkorzystniej. Ja u nich też wymieniam ze względu na rzetelność tej firmy. Share this post Link to post Share on other sites
Guest tanja Report post Posted July 6, 2018 Fajne możliwości dają przewalutowania społecznościowe, w praktyce to wygląda tak, że sama kurs określam po jakim chcę przewalutować pieniądze. ich wadą może być natomiast oczekiwanie na realizację, dlatego warto korzystać z tego wariantu wymiany w kantorach które są znane i tym samym mają dużą rzeszę klientów- np. Amronet. Tutaj kontroferta poajawia się nawet w parę minut, do kilku godzin. No chyba że nasz kurs dalece odbiega od średniego rynkowego. Natomiast po kursie rynkowym da się jak najbardziej:) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Loggi Report post Posted July 14, 2018 Natychmiastowe wymiany są najlepsze. Gieldawalut.com oferuje z resztą i takie i spolecznościowe. Fajnie że jest funkcja zarówno kantoru jak i platformy w jednym, chociaż mnie w pełni wystarcza i satysfakcjonuje przewalutowanie po kursie serwisu, nawet negocjując tak korzystnie nigdy nie miałem okazji kupić waluty w stacjonarnym kantorze. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Raik Report post Posted August 7, 2018 Zdecydowanie, wychodzę z założenia że e-kantory są po to aby wymiana waluty nie tylko była tańsza ale i szybsza. Tym się kierując zdecydowałem się na Pluskantor.pl. Mogę sobie nieskromnie pogratulować, bo przewalutowania realizuję błyskawicznie w dowolnym momencie- dnia lub nocy, nie ma znaczenia, a jednocześnie oszczędzam trochę grosza, czasem to są konkretne pieniądze, kilkaset zł za jednym razem się zdarza. Share this post Link to post Share on other sites
mobils 1 Report post Posted August 17, 2018 Nie możliwe! muszę sprawdzić ten kantor Share this post Link to post Share on other sites
Guest Rina Report post Posted August 17, 2018 7 godzin temu, mobils napisał: Nie możliwe! muszę sprawdzić ten kantor To najlepsza metoda żeby się przekonać:) Ja zwykle właśnie tak robię, testuję na kilku niewielkich przewalutowaniach, w przypadku Pluskantora trochę szkoda, bo pierwsza wymiana do 5000 jest za free, ale ja zawsze na pierwszym miejscu jednak stawiam bezpieczeństwo i korzystną współprace na dłużej, więc w sumie nie mam czego żałować. W końcu na pluskantor.pl za każdym razem teraz korzystnie kupuję walutę i pewnie. Share this post Link to post Share on other sites
Guest milena26 Report post Posted September 3, 2018 Do odważnych świat należy;) Miałam do przewalutowania 6 tys. zł na EUR, z czego 5 tys właśnie poszło za free w Pluskantor.pl. Pozostałych 1000 zł również tutaj, już ze spreadem, ale bardzo niskim bo ok 2 gr. Transakcje szybkie i udane. Share this post Link to post Share on other sites
Guest elemis Report post Posted September 12, 2018 Tyle jest tych kantorów internetowych że trudno powiedzieć który ma najniższy koszt przewalutowania, tym bardziej że to się zmienia. W każdym razie na Gieldawalut.com większy niż 0,2% nigdy nie będzie- to jest w regulaminie i w praktyce oczywiści funkcjonuje. Z cashback zawsze natomiast placę o 20% taniej za wymianę. Share this post Link to post Share on other sites
Guest zanuss Report post Posted September 29, 2018 Tylko że to jest % od kwoty przewalutowania, więc możliwe że jeszcze korzystniej wymiana waluty by wyszła w pluskantor.pl ponieważ oni prowizji nie pobierają. No i fajne jest to, że można wymieniać walutę z odroczonym terminem zasilenia portfela. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Denniiee Report post Posted October 5, 2018 Amronet to silny "gracz" na ty rynku, nowoczesny kantor ale z wieloletnią już tradycją. Bardzo go cenię za uczciwość i życzliwą obsługę. Koszt wymiany bardzo niski+ opcja zredukowania prowizji w cashback. Share this post Link to post Share on other sites
Guest zaczytany Report post Posted November 15, 2018 Bez spreadu chyba nie się wymieniać waluty, w końcu z tego kantory się utrzymują. Tzn. jednorazowo można się załapać na darmową wymianę- pluskantor.pl dla nowych klientów udostępnia taką okazję, a później już przewalutowania są ze spreadem. Dużo niższym jednak niż w stacjonarnych. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Lindaadler Report post Posted November 26, 2018 Nie do końca tak to wygląda, np. na Gieldawalut.com wymieniasz bez spreadu, kantor utrzymuje się z prowizji, przy czym nie ma czego się obawiać, bo maksymalna to 0,2% a przeważnie klienci, tak jak np. ja płaca mniej- albo dzięki obrotom na rachunku albo dzięki programowi cashback. Share this post Link to post Share on other sites
Guest kachna Report post Posted December 13, 2018 Nie do końca tak to wygląda, np. na Gieldawalut.com wymieniasz bez spreadu, kantor utrzymuje się z prowizji, przy czym nie ma czego się obawiać, bo maksymalna to 0,2% a przeważnie klienci, tak jak np. ja płaca mniej- albo dzięki obrotom na rachunku albo dzięki programowi cashback. W Amronet zapłaciłam mniejszą prowizję (spreadu tak samo nie ma), bo dostałam 50% zniżki na ten koszt. Super, bo akurat miałam większe pieniądze do wymiany, bardzo się opłaciło. Share this post Link to post Share on other sites
Guest druid Report post Posted January 11, 2019 Czasem wymieniam walutę- tzn. cyklicznie ale niezbyt często, parę razy do roku. Zwykle są to jednak konkretne środki, a nie parę groszy. Zależy mi więc i na dobrych warunkach finansowych i na bezpieczeństwie. Obydwa te warunki spełnia Pluskantor.pl, kurs zdarza mi się negocjować- warto, bo obsługa do rozmów podchodzi życzliwie i da się uzyskać lepszą wycenę. Korzystnie też działa funkcja odroczonej zapłaty, bo nawet jak konto w kantorze nie jest zasilone, mogę kurs sobie zarezerwować. Spread czyli jedyny koszt jaki ponoszę to zwykle mniej niż 2 gr. Share this post Link to post Share on other sites
Stewfiv 0 Report post Posted March 8, 2019 Rację mają ci co korzystają z usług e-kantorów. Koszt wymiany waluty jest nam najniższy, a przy tym kantor online oferuje też kursy bardzo bliskie cenom rynkowym. Po prostu fuzja oszczędności:) Często też można załapać się na promocję, mi się udało otrzymać np. 80% rabatu na cały miesiąc właśnie na koszty przewalutowania. Share this post Link to post Share on other sites