Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
Paweltop

Świeża umowa a kredyt

Recommended Posts

Witam , temat na przyszłość bo żona dopiero na wiosnę wraca do pracy. Zasiłek macierzyński ma do października później, bezrobocie. Ile miesięcy musi przerobić żebyśmy myśleli o kredycie i czy dostaniemy 350 tys kredytu. Ja mam oficjalnie 5400 zł wpływu na konto z umowy o pracę plus premia roczna podobnej wysokości. Robię w formie już 8 lat . Żona koło kwietnia wróci na 3/4 czyli jakieś 2800 na rękę plus 800+ . Mieszkanie koło 380-410 tys . 60 tys w gotówce będziemy mieli na wiosnę, więc koło 50 wkładu. Z kredytów to na obecną chwilę nic, ale musimy kupić auto więc nie chce się pozbywać gotówki tylko wziąć kredyt rata przy 120 miesiącach poniżej 500zl . Czy wzięcie kredytu za kilka miesięcy przed hipoteką nie obniży mocno zdolności, czy bank nie będzie podejrzewał że to pieniądze na wkład z kredytu? Obecnie mieszkamy na moim miesknaiu które pójdzie na wynajem po przeprowadzce. Wiek 35 i 24 lata i dziecko 1 rok

Edited by Paweltop

Od kilku miesięcy prowadzę działalność gospodarczą i wiele spraw związanych z księgowością, leasingiem czy finansowaniem inwestycji było dla mnie kompletnie nowe. Przeszukałem masę stron, ale dopiero forum https://kredyt.tychy.pl/forum/ okazało się miejscem, gdzie mogłem liczyć na rzeczowe, życiowe porady od innych przedsiębiorców. Fajne jest to, że można tam zarówno poczytać konkretne wątki, jak i samemu zadać pytanie i uzyskać szybką odpowiedź.

Dobrze dobrany kredyt hipoteczny poznań wymaga uwzględnienia wielu czynników, takich jak oprocentowanie, prowizje czy warunki spłaty. Na https://hipoteki-ekspert.pl/ - Doradca Kredytowy Iwona Kaczmarek dostępne są usługi, które pomagają zoptymalizować wybór i przygotować niezbędne dokumenty, co jest dużym ułatwieniem dla klienta.