Margot 0 Report post Posted yesterday at 10:35 AM Hej, mam trochę zagwozdkę i pomyślałem, że może ktoś tutaj miał podobną sytuację. Mieszkam w Danii od jakiegoś czasu i właśnie dostałem z urzędu jakieś pisma, których kompletnie nie rozumiem – wszystko po duńsku, pełno terminów, do tego jakieś terminy do dotrzymania i w sumie nie wiem, o co im chodzi. Próbowałem się sam przez to przekopać, ale to mnie tylko bardziej zestresowało. Pomyślałem, że może lepiej będzie skorzystać z czyjejś pomocy i trafiłem na stronę https://doradzamy.dk/ Wygląda na to, że zajmują się właśnie pomocą dla Polaków w takich sprawach – podatki, dokumenty, sprawy urzędowe, itp. Tylko że wiadomo, w internecie wszystko może wyglądać dobrze, a rzeczywistość bywa różna. Dlatego zanim się zdecyduję, chciałem zapytać, czy ktoś z Was miał z nimi do czynienia? Są godni zaufania? Pomagają faktycznie załatwić temat od A do Z, czy raczej to taka podstawowa konsultacja i dalej trzeba sobie radzić samemu? Każda opinia się przyda, dzięki z góry! Share this post Link to post Share on other sites