Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
lepidolite

Zdrowie oczu w erze cyfrowej

Recommended Posts

Cześć wszystkim! Od kilku miesięcy pracuję zdalnie jako programista i spędzam przed komputerem po 10-12 godzin dziennie. Niestety, zaczęły się problemy - wieczorem mam zaczerwienione oczy, częste bóle głowy, a ostatnio nawet zauważyłem problemy z zasypianiem. Kolega z pracy polecił mi okulary z filtrem światła niebieskiego i zastanawiam się, czy to faktycznie działa, czy to tylko modny gadżet? Czy ktoś z Was używa takich okularów do pracy przy komputerze? Zauważyliście jakąś realną różnicę? I czy warto zainwestować w droższy model, czy tańsze z internetu też spełniają swoją rolę? Z góry dzięki za podzielenie się doświadczeniami!

Współczesna okulistyka daje pacjentom możliwość skutecznego leczenia wielu schorzeń wzroku, w tym zaćmy. Jest to powszechna dolegliwość, której objawy można wyeliminować dzięki nowoczesnym i mało inwazyjnym zabiegom. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o metodach usuwania zaćmy, warto poszukać informacji w Internecie. Na przykład tutaj znajdziesz szczegółowe omówienie tego tematu https://contact-med.pl/okulistyka/leczenie-zacmy/ 

Zdrowe oczy to też te oczy, które są chronione przed promieniowaniem słonecznym. Ostre letnie słońce może wyrządzić wiele szkód, jeśli nie będziemy chronić wzroku to z czasem na pewno to odczujemy. I nie mówię tylko o sytuacjach gdzie chcemy patrzeć prosto w słońce. Okulary zakładamy na plażę, na spacery, każdego dnia, gdy słońce świeci mocno. Jedne z lepszych na rynku to będą okulary przeciwsłoneczne dior, ze względu na profesjonalne soczewki i ponadczasowy styl i jakość.