Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Jaja

Jakie rodzaje motywacji pracowników są najskuteczniejsze?

Question

Jakie znacie sposoby motywowania pracowników? Wiem, że istnieje motywacja wewnętrzna i zewnętrzna, ale chciałbym lepiej zrozumieć, jak działają w praktyce. W mojej firmie często mówi się, że odpowiednie podejście do motywowania zespołu zwiększa ich zaangażowanie i efektywność. Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami? Jakie metody sprawdzają się najlepiej?

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Zdecydowanie zgadzam się z tym podziałem! Dodałbym jeszcze motywację społeczną – wspólne wyjazdy, integracje czy nawet projekty zespołowe, które budują więzi i pozytywną atmosferę. W moim miejscu pracy bardzo skuteczna jest motywacja przez rozwój – dostęp do szkoleń, warsztatów i możliwość udziału w ciekawych projektach. Dla mnie osobiście ważne jest, by mieć wpływ na swoją pracę i widzieć realne efekty swoich działań. To sprawia, że chce mi się bardziej angażować. A co według Was działa najlepiej?

• 0
6 hours ago, Dirrt said:

Mentoring jest integralną częścią TWI, pozwala na przekazywanie wiedzy i kształtowanie właściwego podejścia do pracy. Ważne jest nie tylko szkolenie pracowników, ale także motywowanie ich do stosowania nowych umiejętności. Jak prawidłowo zbudować system mentoringu? Jakie narzędzia zwiększają jego skuteczność? Interesują mnie przykłady udanych przypadków i podejścia stosowane w różnych branżach. Myślę, że https://leantrix.com/pl/konferencja-lean-twi/ to świetne miejsce, w którym można znaleźć odpowiedzi i poznać najlepsze praktyki.