Mamerttnik 0 Report post Posted February 12 Witam serdecznie wszystkich, pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
0 Mihoo 0 Report post Posted Wednesday at 03:56 PM Motywację można podzielić na wewnętrzną i zewnętrzną. Wewnętrzna wynika z osobistych celów, pasji i satysfakcji z pracy – na przykład chęć rozwoju, samorealizacji czy duma z dobrze wykonanego zadania. Zewnętrzna to wszelkie nagrody, premie, pochwały od przełożonych czy dodatkowe benefity, jak karty sportowe czy elastyczny czas pracy. U mnie dużą rolę odgrywają premie uznaniowe i możliwość pracy zdalnej. Widzę, że ludzie bardziej się starają, gdy wiedzą, że ich wysiłek jest doceniany. Spróbuj przeczytać jakiś artykuł na temat benefity dla pracowników i myślę, że to jest najlepsza motywacja Share this post Link to post Share on other sites
0 Dirrt 0 Report post Posted Wednesday at 03:57 PM Zdecydowanie zgadzam się z tym podziałem! Dodałbym jeszcze motywację społeczną – wspólne wyjazdy, integracje czy nawet projekty zespołowe, które budują więzi i pozytywną atmosferę. W moim miejscu pracy bardzo skuteczna jest motywacja przez rozwój – dostęp do szkoleń, warsztatów i możliwość udziału w ciekawych projektach. Dla mnie osobiście ważne jest, by mieć wpływ na swoją pracę i widzieć realne efekty swoich działań. To sprawia, że chce mi się bardziej angażować. A co według Was działa najlepiej? Share this post Link to post Share on other sites
0 Jaja 0 Report post Posted Wednesday at 03:57 PM Jakie znacie sposoby motywowania pracowników? Wiem, że istnieje motywacja wewnętrzna i zewnętrzna, ale chciałbym lepiej zrozumieć, jak działają w praktyce. W mojej firmie często mówi się, że odpowiednie podejście do motywowania zespołu zwiększa ich zaangażowanie i efektywność. Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami? Jakie metody sprawdzają się najlepiej? Share this post Link to post Share on other sites
Witam serdecznie wszystkich, pozdrawiam.