katarynka 0 Report post Posted September 23 Zawsze uwielbiałam kuchnię japońską, ale dopiero teraz, po przeczytaniu artykułu na https://sushifoodfactor.pl/mirin-co-to-za-sos-i-jakie-ma-zastosowanie/, zrozumiałam, jak ważny jest ten składnik w wielu japońskich potrawach. To słodkie wino ryżowe, które idealnie podkreśla smak ryb i mięs, nadając im subtelnej słodyczy. W artykule opisano różne zastosowania mirin – od marynat po dodatek do dań takich jak ramen czy zupy miso. Jestem ciekawa, jak mirin wpłynie na smak moich domowych dań. Ktoś z Was regularnie używa mirin? Jakie potrawy najbardziej na tym korzystają? Share this post Link to post Share on other sites
lemiks 0 Report post Posted September 23 Sushi to niezwykle różnorodne danie, które ma wiele wersji i smaków. Można je przygotować z różnych rodzajów ryb, warzyw czy owoców morza. Ciekawym aspektem jest również sposób podania, który często ma duże znaczenie w kulturze japońskiej. Jakie są Wasze ulubione rodzaje sushi? __________________ hybryda z dieslem Share this post Link to post Share on other sites