Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
katarynka

Sushi

Recommended Posts

Zawsze uwielbiałam kuchnię japońską, ale dopiero teraz, po przeczytaniu artykułu na https://sushifoodfactor.pl/mirin-co-to-za-sos-i-jakie-ma-zastosowanie/, zrozumiałam, jak ważny jest ten składnik w wielu japońskich potrawach. To słodkie wino ryżowe, które idealnie podkreśla smak ryb i mięs, nadając im subtelnej słodyczy. W artykule opisano różne zastosowania mirin – od marynat po dodatek do dań takich jak ramen czy zupy miso. Jestem ciekawa, jak mirin wpłynie na smak moich domowych dań. Ktoś z Was regularnie używa mirin? Jakie potrawy najbardziej na tym korzystają? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sushi to niezwykle różnorodne danie, które ma wiele wersji i smaków. Można je przygotować z różnych rodzajów ryb, warzyw czy owoców morza. Ciekawym aspektem jest również sposób podania, który często ma duże znaczenie w kulturze japońskiej. Jakie są Wasze ulubione rodzaje sushi?

 

__________________
hybryda z dieslem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×