katarynka 0 Report post Posted September 23, 2024 Zastanawiam się nad ociepleniem domu styropianem o grubości 20 cm i trafiłem na artykuł na https://styro24.pl/styropian-elewacyjny-20-cm-solidne-ocieplenie-domu-b-28 Czy ktoś ma doświadczenia z takim grubym styropianem? Jak sprawdza się w praktyce, zwłaszcza pod kątem izolacji i oszczędności na ogrzewaniu? Share this post Link to post Share on other sites
sonecka 0 Report post Posted May 19 Słyszałam, że jak się buduje energooszczędnie, to styropian 15 cm to taki must have. Trochę grubszy, ale efekty czuć od razu – zimą cieplej, latem chłodniej. Jak już robić elewację, to od razu z grubszą warstwą. Share this post Link to post Share on other sites
igaa 0 Report post Posted 23 hours ago Myślicie, że szara elewacja domu to nadal trend, czy już przereklamowany motyw? Chciałam coś nowoczesnego, ale nie „przemijającego”. Na stronie Elewacje Marzeń widziałam kilka przykładów i niby prosto, ale efektownie. Share this post Link to post Share on other sites