mariawnuk 0 Report post Posted March 21, 2023 Cześć, Czy waszym zdaniem opłaca się montować pompę ciepła do wody użytkowej? Jaki jest koszt jej użytkowania? Share this post Link to post Share on other sites
0 niezbyt 0 Report post Posted April 13, 2023 A mnie interesuje to czy w budynkach kontenerowych, takich jak pawilony biurowe można zastosować pompę ciepła? Spotkał się ktoś z takim rozwiązaniem? Share this post Link to post Share on other sites
0 elfii 0 Report post Posted April 25, 2023 (edited) Jeśli nie to, to możesz zdecydować się na przepływowe podgrzewacze wody w temacie, takich rozwiążań. Edited April 25, 2023 by elfii Share this post Link to post Share on other sites
0 gglover 0 Report post Posted May 2, 2023 Jeśli rozmawiamy już o pompach ciepła, to mnie ostatnio zastanawia pewien temat - jak zamontować pompę ciepła? Jak wybrać miejsce do jej montażu? Zastanawiam się, czy mój budynek w ogóle spełnia warunki pozwalające na jej instalację. Czy wiecie może jakie warunki należałoby spełnić? Poza tym, zastanawiałem się, czy taką pompę można zamontować np. w garażu lub kotłowni. Z tego artykułu dowiedziałem się - https://rotenso.com/pl/gdzie-zamontowac-pompe-ciepla/, że montaż wewnątrz nie wchodzi w grę i taka pompa zawsze musi znajdować się na zewnątrz budynku. Share this post Link to post Share on other sites
0 Żenia 1 Report post Posted July 15, 2023 Technologia pomp ciepła woda-powietrze to fascynujące rozwiązanie, które umożliwia wykorzystanie energii zawartej w powietrzu do podgrzewania wody. Dzięki temu jest to jedno z najbardziej efektywnych energetycznie i ekologicznych rozwiązań dostępnych na rynku. Szczegóły znajdziecie w tym artykule na stronie https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/blog/czym-jest-pompa-ciepla-woda-powietrze-czyli-o-rodzajach-pomp-ciepla/ i moim zdaniem takie kwestie warto jest znać. Share this post Link to post Share on other sites
Cześć, Czy waszym zdaniem opłaca się montować pompę ciepła do wody użytkowej? Jaki jest koszt jej użytkowania?