Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content

Question

Zarządzanie i administrowanie  nieruchomościami we wspólnotach mieszkaniowych wiąże się z obowiązkiem podejmowania przez zarządcę szeregu różnych działań oraz wykonywaniem czynności w zakresie nadzoru, kontroli jak również prowadzenia spraw bieżących dotyczących danej nieruchomości.

Ponieważ dla wspólnot mieszkaniowych wybór dobrego zarządcy nieruchomości może być trudnym wyborem, polecam zaznajomić się z podstawowymi informacjami dotyczącymi tego tematu: https://www.daan.pl/zarzadzanie-nieruchomosciami-we-wspolnotach-mieszkaniowych

Pozdrawiam serdecznie.

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Z nieruchomościami różnie bywa, warto szukać ciekawych rozwiązań. Ja na przykład ostatnio dobre propozycje widziałam biura nieruchomości  baltic , może też akurat was zainteresują tego biura oferty. 

• 0

Zarządzanie nieruchomościami wymaga szczególnej uwagi w kontekście podatkowym. Dlatego ważne jest, aby przed podjęciem działalności związanej z zarządzaniem nieruchomościami, przeprowadzić podatkowe due diligence.

Podczas podatkowego due diligence należy dokładnie przeanalizować przepisy podatkowe dotyczące nieruchomości. Przede wszystkim należy sprawdzić, jakie podatki i opłaty związane są z posiadaniem nieruchomości, takie jak podatek od nieruchomości czy opłaty za użytkowanie wieczyste. Należy również sprawdzić, jakie podatki i opłaty będą obowiązywać w przypadku wynajmu nieruchomości, takie jak podatek dochodowy od wynajmu.

Podatkowe due diligence powinno obejmować również analizę umów najmu, które podpisywane są z najemcami. Należy dokładnie przeanalizować umowy, aby upewnić się, że wszystkie zapisy związane z opodatkowaniem są poprawne i zgodne z obowiązującymi przepisami.

• 0

Dla niektórych zarządzanie nieruchomościami może być trudnym zadaniem. Całe szczęście istnieją firmy, które mogą się tym zająć. Jedną z nich jest Per Modum. Do ich zadań należy opieka nad nieruchomościami i częściami wspólnymi, a także zajmują się zarządzaniem ich wynajmem.

• 0

Domy w Małopolskim to nie tylko budynki, ale także domy, w których ludzie żyją i tworzą wspomnienia. Każdy dom ma swoją historię, a te w Małopolskim mają szczególnie wiele do opowiedzenia. Również elementy dekoracyjne, takie jak tradycyjne malowidła ścienne, dodają domom osobistego charakteru. Ta strona https://www.radiojura.pl/co-sprawia-ze-domy-w-malopolskim-sa-takie-wyjatkowe.html zawiera więcej informacji na ten temat. To sprawia, że te domy nie są tylko budynkami, ale prawdziwymi skarbami kulturowymi.

• 0

Poszukuję firmy, która specjalizuje się w zarządzaniu nieruchomościami, oferując kompleksową obsługę kamienic prywatnych. Jestem właścicielem takiej kamienicy i chcę skupić się na innych aspektach inwestycji, zlecając zarządzanie codziennymi obowiązkami sprawdzonym specjalistom. Stąd moje pytanie - kogo polecacie od zarządzania nieruchomościami w Łodzi? Samemu, jak na razie udało mi się natrafić na taką ofertę - https://administratorlodz.pl/. Czy ktoś z was kiedyś już zlecał takie usługi jakiejś firmie?