Apple 1 Report post Posted November 22, 2019 (edited) Dzień dobry, Mam pytanie, czy ktoś orientuję się jak najkorzytniej wypełnić wniosek o raty 0% za pośrednictwem PayU. Wypełniłem poprawnie wniosek, na podstawie działalności gospodarczej i został odrzucony. Czy orientuje się ktoś czy lepiej złożyć taki wniosek na osobę prywatną i poźniej poprosić o zmianę paragonu na FV ? Jakie podać wartości we wniosku aby algorytm to przepuścił - niestety po wypełnieniu wniosku poprawnie został od odrzucony. Zakup na Allegro na kwotę około 5000 zł. Wniosek trafił do Alior Banku. Dodatkowo mam pytanie jak uzyskać informację od banku, na jakiej podstawie odrzucili wniosek i do jakich organów (BIK,itd,) składali zapytanie odnośnie mojej osoby ? Pozdrawiam serdecznie. Edited November 22, 2019 by Apple 1 Janko12 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Janko12 7 Report post Posted November 28, 2019 W praktyce wygląda to tak że taka zgoda do 15 minut jest weryfikowana automatycznie. W BIK trzeba być bo jak się w ogóle nie jest to tez nic na raty nie sprzedadzą. A jak sie juz jest w BIK to scoring musi być jak przynajmniej na poziomie dobry. U ciebie odrzucono chociaż masz firmę... zadzwoń do Aliora albo najlepiej idź osobiście i zapytaj czy dostałbyś kredyt 5000 zł na firmę którą prowadzisz od takiego i takiego czasu i Twój dochód miesięczny wynosi tyle a tyle. Jeżeli powiedzą ci że tak bez odpytywania BIK to znaczy że w BIKu masz coś nie halo. Share this post Link to post Share on other sites