treeet 0 Report post Posted August 14, 2018 Witam, ostatnio dostałem wypowiedzenie umowy kredytu, gdyż nie dotrzymałem terminu spłaty jednej z rat. Kwota kredytu 1500zł, do spłacenia razem 2200zł w 18 ratach. Spłaciłem 6rat. Czy muszę spłacić tyle ile parabank chce czyli sumę 18 rat pomniejszoną o te 6 już spłaconych, czyli ok 1500zł czy też mniejszą ze względu na krótszy okres kredytowania? pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Fuksja 0 Report post Posted September 4, 2018 Ty nie dotrzymałeś terminu i Tobie została wypowiedziana umowa, więc zdaje mi się, że powinieneś zostać dodatkowo obciążony karą pieniężną - zgodnie z regulaminem Twojego parabanku. 700 zł więcej do spłaty to dość dużo, nawet przy 18 ratach. To niemal połowa kwoty, którą pożyczyłeś! ja wybrałem kredyt z okresem bezodsetkowym i jestem bardzo zadowolony, ponieważ pożyczałem 2000 i dokładnie tyle mam do spłaty. O kredycie dowiedziałem się dzięki tej stronie! Share this post Link to post Share on other sites