nastider 0 Report post Posted November 8, 2017 Witam Mój tata zmarł w tragicznych okolicznościach, nie wiem co zrobić w danej sytuacji. Kto może udzielić mi pomocy? Share this post Link to post Share on other sites
FinanseZabrze 0 Report post Posted November 8, 2017 A miał jakieś kredyty długi itd. Share this post Link to post Share on other sites
nastider 0 Report post Posted November 15, 2017 Nie nie miał długów. Poprosiłam tę kancelarię kompensja.pl/blog/co-sie-nalezy-po-smierci-ojca-/ o pomoc w sprawie uzyskania odszkodowania i zasiłku. Share this post Link to post Share on other sites
monika839 0 Report post Posted November 28, 2017 Może ubezpieczyciel? jeśli chodzi o kwestie finansowe Share this post Link to post Share on other sites
monika839 0 Report post Posted November 28, 2017 Może ubezpieczyciel? jeśli chodzi o kwestie finansowe Share this post Link to post Share on other sites
Partyturka 0 Report post Posted November 29, 2017 prawnik? ubezpieczyciel? sama nie wiem Share this post Link to post Share on other sites
adejaxs 0 Report post Posted December 5, 2017 xxxxx Share this post Link to post Share on other sites
Olek215 0 Report post Posted December 13, 2017 Na radcy prawni olsztyn znajdziesz kogoś dobrego na pewno. Share this post Link to post Share on other sites
Stowarzyszenie 2 Report post Posted August 1, 2018 Odszkodowanie za pogorszenie sytuacji materialnej Często zdarza się tak, że w wyniku śmierci członka rodziny jej sytuacja materialna ulega znacznemu pogorszeniu. Przykładem takiej sytuacji jest śmierć dorosłego dziecka, które dotychczas udzielało wsparcia finansowego swoim rodzicom. Również żona, która nie prawa do renty rodzinnej, bo mąż miał zbyt krótki okres zatrudnienia może ubiegać się o tego typu odszkodowania. Renta Zgodnie z zapisem w Kodeksie Cywilnym osoba, wobec której zmarły obciążony był obowiązkiem alimentacyjnym, może żądać od zobowiązanego do naprawienia szkody renty. (art. 446 § 2 KC). Z wyżej wymienionego zapisu wynika, że żądanie renty jest w pełni usprawiedliwione, gdy żądający mógł skutecznie dochodzić alimentów od osoby zmarłej. Renty mogą się domagać również osoby, które miały bliskie relacje ze zmarłym. Mowa tutaj o konkubinacie niestety będą oni musieli udowodnić, że zmarły pomagał im systematycznie, a nie tylko jednorazowo, a na dodatek musiał robić to dobrowolnie, a zasądzenie renty jest zasadne ze względu na zasady współżycia społecznego. Pozdrawiam http://gabiinfo@interia.pl Share this post Link to post Share on other sites