zwrot.doplat 0 Report post Posted April 27, 2015 Witam, Straciłam dopłaty w ramach RnS. 3 lata temu otrzymałam w Banku Pocztowym kredyt na zakupmieszkania na rynku pierwotnym. Cena metra kwadratowego mieszkania spełniaławymogi ustawy o RnS. Po kilku miesiącach od uruchomienia kredytu dokupiłam z własnychśrodków komórkę lokatorską. Od dewelopera otrzymałam zapewnienie, że w wynikutego zakupu nie stracę dopłat. O zamiarze zakupu komórki lokatorskiej poinformowałamteż bank. Akt notarialny zakupu mieszkania (w którym wskazana jest oczywiściejego cena oraz cena przynależnej komórkilokatorskiej) dostarczyłam do Banku Pocztowego niemal rok temu. W tym tygodniuotrzymałam informację, że mój kredyt posiada zaległość. Po wykonaniu szeregutelefonów dowiedziałam się, że odebrano mi dopłaty ponieważ zakup komórkilokatorskiej jest próbą obejścia ustawy RnS. Oczywiście Bank Pocztowy wymaga odemnie natychmiastowego zwrotu wypłaconych dopłat i zwiększa ratę kredytu! Jeśli ktoś z Państwa ma podobną sytuację proszę o kontakt naadres zwrot.doplat@wp.pl Poszukuję też prawnika, który pomógłby mi w prawnychzawiłościach tej sprawy. Share this post Link to post Share on other sites